BedrijfsautoRAI

11-05-2004

SCHOUTEN levert een Iveco Stralis aan Nederland Kringloop

Nederland Kringloop BV heeft sinds enkele weken een splinternieuwe Iveco Stralis Active Day AD260S35Y/PS in gebruik genomen voor het vervoeren van containers voor afvalinzameling en verwerking c.q. recycling van diverse gemeentes.

Nederland Kringloop BV is een management adviesbureau met 20 jaar ervaring op het gebied van producthergebruik en afvalrecycling door kringloopbedrijven. Op verzoek van gemeenten en particulieren onderzoeken zij mogelijkheden om door middel van betere scheiding het afval te reduceren. Zij adviseren bij het opzetten van nieuwe initiatieven en het uitbouwen van reeds bestaande projecten en bieden mogelijkheden deze te blijven te begeleiden.

Het recyclen van goederen en materialen levert naast een milieurendement ook financiële voordelen op. Het bespaart transport- en verbrandingskosten. Door een samenwerking met meerdere kringloopbedrijven kunnen zij concurrerend werken. Kringloopbedrijvigheid is ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de arbeidsintensiviteit van het werk schept het werkgelegenheid voor met name de kansarmen op de arbeidsmarkt. Kringloopbedrijven kenmerken zich daarom door hun open en tolerante cultuur.

Nederland Kringloop ondersteunt de kringloopbedrijven op het gebied van personeelsmanagement, loonadministratie en financiële administratie. Daarnaast exploiteert zij de Kringlooplijn: een telefoondienst voor alle aangesloten kringloopbedrijven.

De 6 x 2 Stralis is voorzien van luchtvering op de achterassen waarvan de enkellucht sleepas gestuurd is. Het voertuig is voorzien van een AJK haakarmsysteem om op een snelle manier containers te laden en te lossen.

Nederland Kringlop BV is reeds jaren klant bij IVECO Schouten Tilburg. Dit voertuig is hun eerste containerwagen in de nieuwe huisstijl.