AutoRai

11-5-2004

Ook Ford Focus C-MAX in Futura-versie

Ook de Ford Focus C-MAX is nu toegetreden tot Fords nieuwe Futura programma. Net als bij de andere Fords Futura, gaat het hier om een zeer complete uitvoering, die door Ford Nederland en de Ford-dealers voor een onweerstaanbaar aantrekkelijke prijs wordt aangeboden.

Uitgangspunt is de Focus C-MAX Trend. De Futura-uitvoering is extra voorzien van:


* Metaallak

* 16-inch lichtmetalen wielen

* Automatische ruitenwisserfunctie met regensensor
* Automatisch inschakelende dimlichten

* Automatisch dimmende binnenspiegel

* Elektrische voorruitverwarming

* Easy Sound System 6000 met radio/cd-speler
* Luxe vloermatten vóór en achter

* Omkeerbare en afwasbare bagagemat

* Bagagenet

Klantenvoordeel 900,-
Deze extras vertegenwoordigen een waarde van 2.600 en gezien de meerprijs van 1.700,- ten opzichte van de Trend-uitvoering levert de Ford Focus C-MAX Futura de klant een voordeel van 900 op. De Futura is verkrijgbaar met een 1.8 liter Duratec 120 pk (88 kW) benzinemotor voor 25.150,- of met de 2.0 liter TDCi Duratorq common-rail dieselmotor met 136 pk (100 kW). Deze krachtige dieselmotor leverde de Focus C-MAX onlangs de titel Trekauto van het jaar in het MPV-segment op bij de verkiezing die jaarlijks wordt gehouden door het ANWB maandblad Kampeer en Caravan Kampioen. De prijs van deze dieseluitvoering van de Focus C-MAX Futura bedraagt 30.650,-.

Met de introductie van de Focus C-MAX Futura geven Ford Nederland en de Nederlandse Ford-dealers verdere invulling aan de eerder dit jaar gedane belofte: Er staat u iets moois te wachten, bij de Ford-dealer.

C-MAX Ambiente
Tegelijk met de komst van de Focus C-MAX Futura is er een verdere uitbreiding van het programma aan te kondigen: de Focus C-MAX Ambiente. Deze Ambiente vormt een aanvulling van het programma aan de onderzijde, maar te spreken van een instapmodel zou de nieuweling ernstig onrecht aandoen, gezien de zeer complete uitrusting. Die omvat onder meer:


* Zes airbags

* Boordcomputer

* Centrale portiervergrendeling

* Cruise control

* Elektrisch bedienbare voorportierramen

* Elektrisch verstelbare buitenspiegels

* Radio

* Snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging
* Drie uitneembare en omklapbare stoelen achterin

De Ford Focus C-MAX Ambiente is er met de 1.6 liter Duratec benzinemotor van 100 pk (74 kW), al voor 20.995,-. Een méér dan concurrerende prijs.