AutoRai

11-5-2004

Mitsubishi Pajero evolution winnaar Baja Portugal

De Portugees Carlos Sousa en zijn uit Andorra afkomstige co-driver Henri Magne startten hun offensief met een klinkende overwinning in Portugal. Het einddoel is natuurlijk het prolongeren van de kampioenschaptitel van het FIA World Championship Cross Country Rally.

De regerend wereldkampioen Cross Country zit dit jaar voor het eerst achter het stuur van een door Mitsubishi Motors Motor Sports (MMSP) geprepareerde Pajero Evolution. Sousa begon zijn uitdaging nog met een derde tijd in de proloog op vrijdag, vlak achter BMW-rijder Luc Alphand en de winnaar van de Proloog, de Portugees Miguel Barbosa in een Mitsubishi L200. Carlos finishte zondag echter voor de vijfde keer in zes jaar als overall winnaar, met een voorsprong van maar liefst 34 minuten en 12 seconden. Khalifa Al-Motaiwi uit Dubai werd tweede in een BMW X-5. Barbosa, die zo voortvarend was begonnen viel uit ten gevolge van een ongeval.

Het was een fantastische kans voor mij om achter het stuurwiel van de Pajero Evolution te kruipen, aldus Sousa. De Evolution gedraagt zich als een conventionele rallywagen en rijdt heel anders dan mijn L200. Het kostte dan ook even tijd om te wennen. Maar ik ben dolgelukkig met mijn prestaties.

Een uitmuntend resultaat voor Carlos en voor Mitsubishi, becommentarieerde MMSPs Team Director Dominique Serieys de prestaties van Sousa. Hij is zes maanden uit het team weggeweest en zet direct een zeer professionele prestatie neer. Hij heeft een perfecte race gereden en we hebben geen noemenswaardige problemen gehad met de auto. De enige domper dit weekeinde was het ongeluk van de jonge coureur Miguel Barbosa.

Ralliart Teams
De Duitse vrouwelijke coureur Ellen Lohr maakte met co-driver Philipp Tiefenbach haar Rallydebuut in een Mitsubishi Pajero diesel. Ondanks het nodige oponthoud op de eerste dag, ze had maar liefst 35 minuten tijdsverlies na een boom te hebben geraakt, verbeterden haar prestaties gestaag. Ze finishte zondag toch nog 22e overall en was daarmee de snelste vrouw in het eindklassement.