Stadsdeel Zeeburg

Extra controles milieupolitie zeeburg op naleven regels voor honden

Op het naleven van de regels voor honden gaat de Milieupolitie Zeeburg extra toezien in de maanden mei en juni 2004.
Voor het hele stadsdeel geldt de regel dat honden in de openbare ruimte aangelijnd moeten zijn. Los lopen mag de hond op de uitrenplaatsen. Een uitrenplaats is te herkennen aan de speciale borden.

Er zijn ook verbodsgebieden, die met borden zijn aangegeven. Gebieden waar de hond niet mag komen zijn bijvoorbeeld openbare speelplaatsen en speelweides. Daar moeten kinderen kunnen spelen zonder gestoord te worden door honden. Ook als de hond aangelijnd is, mag hij niet komen in een verbodsgebied. De binnentuinen op het Java-eiland zijn eveneens verboden gebied voor honden (de honden mogen daar uitsluitend aangelijnd over de paden lopen).
In het Flevopark is het voor het noordelijke gedeelte (ten noorden van de maalkom) toegestaan om de honden het gehele jaar los te laten lopen. In het zuidelijke gedeelte mogen de honden in de periode van 1 oktober tot en met 30 april los lopen.
Vanaf 1 mei tot 1 oktober is het los laten lopen van een hond niet toegestaan in het zuidelijke gedeelte van het park. In dit gedeelte van het park mag u van 1 mei tot 1 oktober wel met de hond aangelijnd over de paden te lopen.

Zijn behoefte mag de hond alleen in de goot doen. Op alle andere plekken, ook op de uitrenplaatsen, is de hondenbezitter verplicht de uitwerpselen op te ruimen. In heel Zeeburg houdt de Milieupolitie reguliere controles. In de maanden mei en juni houdt de Milieupolitie extra controles op verschillende tijdstippen.