Provincie Limburg

Start reconstructie provinciale weg in Cadier en Keer Aanpassing snelheid in de kom, veiliger wegprofiel voor voetgangers en

fietsers

De Provincie Limburg start met de reconstructie van de provinciale weg van Maastricht naar Vaals (N278) in de kern Cadier en Keer. De voorbereidende werkzaamheden, voornamelijk het verleggen van kabels en leidingen, is reeds gestart. De daadwerkelijke reconstructie start op 12 juni 2004 en duurt ongeveer vier maanden.

In de reconstructie is nog niet de rotonde ter hoogte van de afslag naar het Afrikamuseum meegenomen. De werkzaamheden lopen van ongeveer 100 meter na de geplande rotonde richting de kom van Cadier en Keer, tot vlak na de interlinerhalte Eckelraderweg.
De kom wordt aangepast voor 50 km/h regime (nu 70 km/h). Er worden meerdere middengeleiders aangelegd waardoor fietsers en voetgangers in twee etappes kunnen oversteken. Bij de komingangen wordt een chicane (kunstmatige bocht in de weg) aangelegd waardoor het naderende verkeer wordt gedwongen snelheid te minderen naar 50 km/h. De kom zelf krijgt een smaller wegprofiel waardoor automobilisten deze lagere snelheid vasthouden. Rode fietspaden geven de fietser een eigen deel op de weg waarmee de veiligheid wordt verbeterd. De bomen langs de provinciale weg zijn reeds gekapt, er is een nieuw groenplan voor de kom. De totale kosten, exclusief de rotonde, bedragen ca. 2,3 miljoen.

Gedurende drie weken (12 juni 17.00 uur tot en met 5 juli 6.00 uur) zal de provinciale weg tussen km. 2.0 en km. 3.4 dan zijn afgesloten voor alle verkeer. In deze periode wordt de gehele verharding inclusief fundering van de weg verwijderd en vervangen. Tijdens deze periode zal het vrachtverkeer via omleidingroutes over Nijswiller-Heerlen naar Maastricht en via Margraten-Vilt-Berg naar Maastricht worden geleid. Personenautos zullen via een omleidingroute door de kom van Cadier en Keer worden geleid. De bussen van vervoerder Hermes rijden via alternatieve routes. Er worden extra pendeldiensten tussen Cadier en Keer en Margraten en Cadier en Keer en Maastricht ingezet. Via advertenties in lokale en regionale week- en dagbladen worden de exacte routes voor het verkeer gepubliceerd. Inwoners van Cadier en Keer langs de provinciale weg en mensen die aan de omleidingroutes wonen, worden aan de hand van bewonersbrieven geïnformeerd.

Na deze drie weken zijn de werkzaamheden nog niet afgelopen. Tot 1 oktober wordt er gewerkt aan de verdere afwerking van de provinciale weg. Vrachtverkeer, personenautos en lijnbussen kunnen dan echter weer gebruik maken van de doorgaande route over de provinciale weg. Er zullen dan slechts nog enkele afsluitingen zijn in de weekeinden van zaterdag 17.00 uur tot en met maandag 6.00 uur. Er wordt geregeld gebruik gemaakt van verkeersregelinstallaties waardoor enige vertraging op deze route niet valt uit te sluiten. Na 1 oktober worden langs de provinciale weg bomen en struiken geplant.

Inwoners van Cadier en Keer en weggebruikers worden via regionale en lokale kranten, internet en informatieborden langs de provinciale weg gedurende de werkzaamheden op de hoogte gehouden van de voortgang.

11-5-2004 10:23