Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Superschoonmaakbeurt voor vijf basisscholen

Astma Fonds en Hago SchoolworkX pakken schoonmaakproblematiek basisscholen aan


1 Basisschool De Brug uit Aalsmeer


2 Basisschool St. Margaretha uit Arnhem


3 Basisschool St. Martinus uit Heerlen


4 Basisschool Den Bongerd uit Helmond


5 Basisschool De Fontein uit Rotterdam

Capelle aan den IJssel/ Leusden, 11 mei 2004 - De vijf basisscholen die door het Astma Fonds en Hago Schoolwork geselecteerd zijn voor een superschoonmaakbeurt zijn bekend. Uit de meer dan 800 aanmeldingen die vorig jaar tijdens de actie Mijn School Weer Schoon op de website www.mijnschoolweerschoon.nl binnenkwamen, hebben Hago SchoolworkX en het Astma Fonds nog eens vijf basisscholen op basis van hun motivatie uitgekozen. Een gespecialiseerd schoonmaakteam van de nieuwe schoonmaakdienst SchoolworkX zal dit jaar de vijf basisscholen grondig onder handen nemen.

In 2003 ging de succesvolle actie Mijn School Weer Schoon van start. Wat begon als een eenmalige actie waarbij al twaalf basisscholen een gratis superschoonmaakbeurt kregen, heeft geleid tot nieuwe initiatieven. Daartoe hoort onder andere de extra schoonmaakactie op de vijf basisscholen. Het Astma Fonds heeft de gezonde schoolomgeving voor de komende jaren als een van haar speerpunten benoemd. Hago wil alle basisscholen in Nederland ook een structurele oplossing kunnen aanbieden, waarbij goede voorlichting en een betere samenwerking tussen basisschool en schoonmaakbedrijf centraal staan. Daarom heeft Hago een nieuwe schoonmaakdienst speciaal voor basisscholen ontwikkeld: SchoolworkX.

Kennis en ervaring

SchoolworkX gaat verder dan schoonmaken alleen. Steph Feijen, algemeen directeur van Hago Nederland: We geven bijvoorbeeld op de website www.schoolworkx.nl ook praktische tips hoe vuil en stof te voorkomen. We hebben niet alleen een goede neus voor viezigheid, maar signaleren samen ook mogelijke problemen. Als bijvoorbeeld het schoolplein opnieuw bestraat wordt, dan leveren we op verzoek speciale inloopmatten om onnodige vervuiling te voorkomen. Een schone en stofvrije leer- en werkomgeving vraagt ook om experts op schoonmaakgebied. Uit ervaring weten we dat het schoonmaken van een school een vak apart is. Met het oog op kinderen met astma en allergieën is kennis van speciale reinigingsmiddelen nodig. En het schoonmaken van een handenarbeidlokaal vereist weer een andere aanpak dan het schoonmaken van een gewone lesruimte. Daarom hebben we Schoolworkx ontwikkeld. Het is een schoonmaakprogramma waarin we al onze ervaring en kennis hebben verwerkt.

Over het Astma Fonds en Hago

De missie van het Astma Fonds is het voorkomen van astma en COPD en het minimaliseren van de gevolgen van deze aandoeningen voor patiënten, hun directe omgeving en de samenleving. Het Astma Fonds doet dit onder andere door het geven van informatie aan patiënten en aan het publiek, het verbeteren van medische zorg, het financieren van onderzoek en het bieden van individuele hulp. Tijdens de collecteweek (10 t/m 15 mei 2004) van het Astma Fonds staan kinderen met astma centraal.

Hago Nederland B.V. is de derde speler in de markt voor schoonmaakbedrijven. Hago levert vanuit vijf regionale bedrijven schoonmaakdiensten door geheel Nederland. Hago

heeft zich gespecialiseerd in het schoonhouden van ziekenhuizen, kantoren, scholen en treinen, maar ook industrieën en cleanrooms. In totaal werken er 7600 mensen bij Hago. De totale omzet in 2003 bedroeg 132 miljoen euro. Hago is een onderdeel van Vebego International, dat in acht landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten.

///


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht