Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 mei 2004

Fietser gewond

Aanrijding tussen een fietser en een skateboarder

Vriezenveen

Op maandag 10 mei omstreeks 18.32 uur stak een 13-jarige jongen uit Vriezenveen op zijn skateboard de E. Nijen Twilhaarstraat over. Hij kwam daarbij in aanrijding met een naderende fietser, die hij over het hoofd had gezien. De fietser, een 34-jarige man uit Vriezenveen kwam te vallen en is met onbekend letsel voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-057154)

Aangehouden na vernieling

Man vernielt een fiets en bedreigt daarna de fietseigenaar

Vroomshoop

Op maandag 10 mei omstreeks 17.28 uur krijgt de politie een melding van vernieling van een fiets aan het Willem Alexanderplein. Als zij daar aankomen zien ze twee mannen staan bij een vernielde fiets. De 52-jarige Vriezenveense eigenaar van de fiets had voor een woning gestaan. Hij had wat onenigheid met een buurtgenoot over geld, toen een andere buurman, een 39-jarige man, zich er mee bemoeide en het voor die ander opnam. De 39-jarige greep daarbij de fiets van de 52-jarige en smeet deze op de straat en begon ertegenaan te trappen, waardoor de fiets beschadigd werd. Vervolgens bedreigde de 39-jarige de ander met een voorwerp, gelijkend op een vuurwapen. De politie hield de 39-jarige man aan wegens vernieling en bedreiging. Achteraf blijkt het vuurwapen een zilverkleurige aansteker in het model van een pistool. Deze is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-057854)

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen fietsster en bromfietser waarbij fietsster gewond raakt

Almelo

Op maandag 10 mei omstreeks 21.23 uur vond op de Ootmarsumsestraat een aanrijding plaats tussen een fietsster en een bromfietser. De bromfietser, een 17-jarige Almeloër reed op zijn scooter, met achter op zijn vriendin, in de richting van de Sluiskade Noordzijde Hij wilde een voor hem rijdende fietsster, een 54-jarige Almelose, inhalen. Tijdens deze inhaalmanoeuvre reed de bromfietser te dicht langs de fietsster, waardoor zijn passagiere met haar knie tegen de fiets botste. De fietsster kwam daardoor te vallen en is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-057929)

Drinkebroers veroorzaken overlast

Vier mannen aangehouden nadat zij zich niet door de politie lieten wegsturen

Enschede

Op maandag 10 mei omstreeks 19.14 uur kreeg de politie een melding van overlast veroorzaakt door een groep drinkebroers op het Stationsplein. De politie trof een groep van 15 personen aan op de bankjes aan de zijde van het Molenplein. Zij dronken bier, waarop de politie hen de geopende blikjes afnam en het groepje sommeerde zich daar te verwijderen. Een van hen, een 46-jarige Enschedeër weigerde dit en bleef zeer vervelend, waarop hij is aangehouden. Daarna bemoeiden zich er nog eens drie personen mee. Een van hen, een 32-jarige Enschedeër liet de verdachte uit de politieauto ontsnappen. Uiteindelijk hield de politie deze verdachte en nog twee personen, een 51-jarige en 43-jarige Enschedeër aan. Allen verkeerden behoorlijk onder invloed van alcohol en zijn ter ontnuchtering opgesloten. Zij krijgen alle vier een proces-verbaal voor het drinken in het openbaar en ordeverstoring. (bps: 04-057879)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --