Politie Zuid-Holland-Zuid

11/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

11-05-2004 - Persberichten District II

GETUIGEN GEZOCHT VAN VERNIELING
GORINCHEM - Zondagmorgen 9 mei omstreeks 02.00 uur hebben onbekenden een ruit ingegooid van een jacht dat aangemeerd lag in de Lingehaven. Twee jongens gooiden met een klinker een ruit van het jacht in en gingen er daarna hollend vandoor. Bij het naar binnengooien van de steen raakte een 56-jarige man uit Giessenburg lichtgewond. Hij moest naar het ziekenhuis om glassplinters te laten verwijderen uit zijn hand. De politie is op zoek naar getuigen van deze vernieling en/of mensen die de jongens aan de hand van het signalement menen te herkennen. Het gaat om twee blanke jongens, één lange jongen met kort, lichtkleurig haar en een zwarte jas en een kleinere jongen. Mensen die de politie meer informatie over deze zaak kunnen verschaffen, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

GEWOND: GETUIGEN GEZOCHT
GORINCHEM/SLEEUWIJK-Een 20-jarige jongen uit Sleeuwijk is gewond geraakt. De jongen fietste in de nacht van zaterdag op zondag 9 mei vanaf Gorinchem via de Nieuw Wolpherensedijk naar Sleeuwijk. De jongen kwam zwaar gewond thuis. Hij had vier botbreuken in zijn gelaat, een blauw oog, schaafwonden en een hersenschudding. De jongen weet zich door de hersenschudding niets meer te herinneren van zijn fietstocht. Mogelijk is de jongen betrokken geraakt bij een ongeval.

De politie is op zoek naar getuigen. Het ongeval zou plaatsgevonden hebben in de nacht van zaterdag op zondag 9 mei tussen 03.00 uur en 04.45 uur. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844

RIJBEWIJS KWIJT
NIEUW-LEKKERLAND-Een 56-jarige man uit Nieuw-Lekkerland is zijn rijbewijs kwijt. De man reed op maandagmiddag 10 mei over de Planetenlaan. Hij stopte en bleef achter het stuur zitten. De politie vroeg de man uit te stappen. De man viel voorover. Hierna probeerde hij een politieman in het gezicht te slaan. De man werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

BOOS TIJDENS CONTROLE
PAPENDRECHT- Een 52-jarige man uit Tiel heeft zich verzet tijdens een alcoholcontrole. De man reed in de nacht van maandag op dinsdag 11 mei over de N3. De man kreeg een stopteken en moest een blaastest ondergaan. Dit weigerde hij. Ook wilde hij weer in zijn auto wegrijden. De man werd boos op de politie. Uiteindelijk is de man geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek hij tijdens een test veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur.