Politie Zuid-Holland-Zuid

11/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

11-05-2004 - Persberichten District I

PEPPERSPRAY
DORDRECHT- Een 22-jarige man uit Dordrecht is op een politieman gebotst. De 22-jarige reed op de Zuidendijk op maandagmiddag 10 mei. Toen de politie hem wilde aanhouden omdat de man te hard reed, probeerde hij weg te komen. Vervolgens reed hij op de politieman in. Zijn 21-jarige passagiere viel van de bromfiets. De bestuurder botste op de politieman. Deze politieman liep diverse bloeduitstortingen en schaafwonden op. Zijn collega achtervolgde de 22-jarige man. Ter hoogte van de Patersweg kon deze politieman de verdachte aanhouden. Hierop sloeg de verdachte deze man in het gezicht. De man moest gepepperd worden. Een voorbijkomende hulpvaardige getuige hielp mee de man te kalmeren en in bedwang te houden. Ook de vrouw werd later aangehouden. Beide personen werden overgebracht naar het politiebureau.

GEDETINEERDEN ONTSNAPT
DORDRECHT- Twee jeugdige gedetineerden zijn tijdelijk ontsnapt geweest. De twee 17-jarige jongens uit Den Dolder waren te werk gesteld op een schip aan de Handelskade. Op maandagmiddag 10 mei ontsnapte het tweetal. Na een zoekslag van de politie kon één jongen worden aangehouden op de Stationsweg in Zwijndrecht. De andere jongen werd enige tijd later aangehouden op de Onderrijkserijweg in Zwijndrecht. De politie bracht beide jongens over naar het schip om ze over te dragen aan de begeleiders.

AUTODIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 35-jarige man uit Dordrecht is aangehouden. Op maandagavond 10 mei kwam een getuige uit de sportschool op de Vest. Zij zag een man rommelen aan een auto. De vrouw liep de sportschool in en kwam met drie mannen weer naar buiten. Deze mannen hielden de verdachte aan. De man bleek met een stuk ijzer geprobeerd te hebben om een auto open te breken. Het drietal droeg de verdachte over aan de politie. De politie nam het ijzer in beslag en bracht de man over naar het politiebureau. De man is ingesloten.