Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

11-05-2004
Edam, 650 jaar stad
Eerste bericht van de Stuurgroep

Bierkade Edam
Eerste bericht van 'Stuurgroep 650 jaar Edam-Volendam'

Beste mensen,

Het gebeurt in 2007, maar er wordt inmiddels al over geschreven en vooral al over gesproken: de viering van het verkrijgen van stadsrechten in 1357. Wij horen enthousiaste geluiden en dat doet ons goed. Wij? Ons? Eerst even voorstellen: wij zijn de Stuurgroep 650 jaar Edam-Volendam.

Burgemeester Willem van Beek (voorzitter), Frank van den Berg, Hen de Boer, Peter van Gerve,
Saskia Harmens, Dick Hendriks, Rob Huber, Henk Kras, Cor Kwakman, Martijn Smit, Wil Spanjer,
Jan Tuyp, Kim Versteyne, Cor Veth

De Stuurgroep bestaat uit een aantal bewoners, uit vertegenwoordigers van enige ondernemingen/ instellingen en ook twee gemeentebestuurders hebben hierin zitting. Momenteel zijn wij bezig met de ontwikkeling van een organisatie- en communicatiestructuur; zeg maar een raamwerk waar alles in zou kunnen passen.
Doel daarvan is de hoeveelheid initiatieven vanuit de bewoners en de instellingen zoveel mogelijk te stroomlijnen. Een ander doel is een helder en duidelijk programma te ontwikkelen dat overzicht biedt aan u en aan onze bezoekers in dat jaar. We willen graag dat alles overzichtelijk en duidelijk wordt voor u.
Het is de bedoeling dat iedereen in iedere buurt, zowel in Edam als in Volendam, de gelegenheid krijgt om initiatieven te ontplooien. Om daar een vorm van regie in te verkrijgen zullen wij binnenkort met een organisatievoorstel komen.

Voor u belangrijk om te weten is dat er een inschrijfperiode volgt voor initiatieven van activiteiten en evenementen. Er zijn inmiddels al bewoners en groeperingen die staan te trappelen. We zijn natuurlijk heel blij met zoveel enthousiasme, maar we vragen u hiermee nog heel even geduld te hebben. Met de ontwikkeling van het raamwerk zijn we namelijk nog drukdoende.
Direct na de zomer is dit klaar en dan starten wij met de invulling van het jaarprogramma in 2007. Op een speciale website (of via een speciaal telefoonnummer voor degenen die geen internet hebben) kunt u zich dan in een bepaalde periode opgeven als vrijwilliger, ideeën aandragen of initiatieven van buurten melden.

Wij hopen u voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd,