Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 mei 2004

Fietser gewond

Politie is op zoek naar jongetje, dat al fietsend met een vrouw in botsing kwam

Borne

Maandagmiddag 10 mei fietste een 71-jarige vrouw uit Borne vanaf de Spechtstraat in Borne de Patrijsstraat in. Op het moment dat zij een paadje achter een woning inreed, kwam vanuit het paadje een jongetje aanfietsen. Beiden kwamen met elkaar in aanrijding, waarbij de vrouw van haar fiets viel en letsel aan haar schouder opliep. Het jongetje, dat ongeveer 5 jaar oud is, was waarschijnlijk zo geschrokken dat hij doorgefietst is. De vrouw is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. De politie komt graag in contact met de ouders van het jongetje. (bps: 04-057663)

Dief aangehouden

Politie houdt verdachte aan van diefstal bij pinautomaat

Hengelo

Politieagenten hielden maandagmorgen 10 mei een 33-jarige man uit Hengelo in zijn woning aan. De 33-jarige man wordt ervan verdacht op zondagmiddag 2 mei een 78-jarige man uit Hengelo van geld te hebben beroofd bij een pinautomaat aan de Spoorstraat in Hengelo. De 78-jarige man heeft hiervan aangifte gedaan. Hij had die middag geld gepind, was de biljetten aan het natellen en had het geld naast de automaat neergelegd. Plotseling kwam er een man aan, die probeerde het geld te pakken. De 78-jarige man greep meteen naar zijn geld, waarna de verdachte er met een half bankbiljet vandoor ging. De politie stelde een onderzoek in en kwam op het spoor van de 33-jarige man. Hij heeft inmiddels bekend. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tijdens het verhoor bekende de 33-jarige verdachte nog twee diefstallen bij een winkel aan de Brink in Hengelo. Deze vonden volgens hem plaats op 1 en 7 mei en hierbij ging het in beide gevallen om serviesgoed. De politie zal dit nader onderzoeken. (bps: 04-054370)

Auto gestolen

Bij inbraak in woning werden autosleutels gestolen, waarna men er met de auto vandoor ging

Borne

Door een 61-jarige man uit Borne werd gemeld dat in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 mei in zijn woning aan de Goudenregenstraat werd ingebroken. De dader(s) nam(en) onder meer de autosleutels weg en gingen er vervolgens met de auto, een zwarte Peugeot 406 met kenteken 06-GN-GD vandoor. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-057988)

Nog 36 dagen hechtenis tegoed

Politie houdt man aan, die nog 36 dagen hechtenis tegoed bleek te hebben

Hengelo

Maandag 10 mei kwam omstreeks 16.00 uur een melding binnen van een vechtpartij aan het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar een aantal personen aan. De boel was alweer rustig. Een van de aanwezige personen, een 34-jarige man uit Hengelo, bleek echter nog 36 dagen hechtenis tegoed te hebben en werd door de agenten aangehouden en vervolgens opgesloten. (bps: 04-057790)

Ontucht en verkrachting

Man aangehouden op verdenking van het plegen van ontuchtige handelingen en verkrachting

Enschede

De politie hield zondagmiddag 9 mei een 68-jarige man uit Enschede in zijn woning aan. De man wordt verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen en verkrachting vanaf 1995 tot begin 2003 van de dochter van zijn toenmalige vriendin. Het slachtoffer, een nu 26-jarige vrouw uit Enschede, deed hiervan aangifte. De 68-jarige verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-058833)

Automobilist gewond

Automobilist raakt gewond bij aanrijding tussen twee auto's

Enschede

Dinsdag 11 mei reed omstreeks 04.00 uur een 24-jarige man uit Enschede in een bestelauto over de Haaksbergerstraat in Enschede. Op de T-kruising met de Boekelosestraat reed hij door het rode licht. Op dat moment naderde vanuit de Boekelosestraat een auto, bestuurd door een 77-jarige man uit Enschede. Tussen beide voertuigen ontstond een aanrijding. Omdat het ambulancepersoneel het letsel van de 77-jarige man niet vertrouwde, werd zijn voertuig door de brandweer opengeknipt en werd de 77-jarige man door middel van een rugplank uit de auto gehaald. Hij werd met nek- en schouderletsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-057986)

Diefstal auto

Groene Renault Megane gestolen vanaf bedrijfsterrein

Enschede

Door een medewerker van een autobedrijf aan de Daalweg in Enschede werd aangifte gedaan van diefstal van een personenauto, een groen metallic Renault, type Megane Break met kenteken 92-DS-RL. Maandagmiddag 10 mei was omstreeks 15.35 uur een man de showroom binnengekomen. Hij zag kans autosleutels weg te nemen en ging er vervolgens met de auto vandoor, die voor de showroom stond. Het signalement van de verdachte is als volgt: een man van 20-25 jaar oud, donkerblond kort haar, lengte 1.70 à 1.75 meter en een slank postuur. Hij droeg een zwart kort leren jack. De politie stelt een onderzoek in. (bps: 04-057775)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --