SGP


Dood van militair in Irak: heel aangrijpend

Datum publicatie: 11-05-2004
Auteur: C.G. van der Staaij

De dood van de jonge Nederlandse sergeant in Irak is heel aangrijpend. De SGP-fractie in de Tweede Kamer leeft mee met de vrouw, kinderen en verdere familie van het slachtoffer. We hopen en bidden dat zij de kracht mogen ontvangen om dit zware verlies te dragen. Uiteraard betreft dit meeleven ook de (familie van de) soldaat die zwaargewond is geraakt.

De laffe aanslag op enkele Nederlandse soldaten in Irak bewijst opnieuw dat de missie in Irak niet zonder risico?s is. Dat wisten we en dat weten we. De SGP heeft er vertrouwen in dat zowel het kabinet als de verantwoordelijken in Irak al het mogelijke en nodige zullen doen voor de veiligheid van de Nederlandse militairen die ter plekke actief zijn.

De SGP vindt het niet gepast als aan de hand van deze afschuwelijke gebeurtenis de discussie wordt beslecht of de Nederlandse troepen na juli nog langer moeten blijven. Daarvoor moeten we wachten tot het kabinet de Kamer heeft geïnformeerd over alle voors en tegens. Verlenging is voor de SGP niet vanzelfsprekend, maar het moge helder zijn dat Nederland de verantwoordelijkheid die zij op zich heeft genomen niet zomaar kan neerleggen.

Nadere informatie:C.G. van der Staaij, kamerlid SGP, 06 1830 5821