Gemeente Dordrecht


---

KidsTegenGeweld Tour door Dordrecht

Vincent Brinkhof
Tot en met 19 mei zal de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld een tour maken langs 18 basisscholen in Dordrecht. Tijdens deze tour kunnen kinderen en leerkrachten alles te weten komen over het KidsTegenGeweld project van de gemeente Dordrecht in samenwerking met de landelijke stichting. In een rode auto met zwarte stippen, in de vorm van het bekende lieveheersbeestje, rijdt het gezelschap van school naar school.

KidsTegenGeweld
En dat is alleen nog maar het begin van een reeks activiteiten. De projectorganisatie KidsTegenGeweld is opgezet als onderdeel van de landelijke stichting voor kinderen in de leeftijd van 7 - 14 jaar. Deze leeftijdscategorie wordt opgeroepen individueel of in teamverband actie te ondernemen om pesten, agressie en geweld in hun eigen omgeving te verminderen. Bovendien biedt de Stichting talloze mogelijkheden voor scholen om in de klas aandacht te besteden aan deze problematiek. De KidsKist, een lespakket boordevol informatie over agressie, geweld, normen, waarden, respect en tolerantie, is daar een goed voorbeeld van. Scholen kunnen zo, met ondersteuning van de Stichting, op een leuke en leerzame manier werken aan een veilige omgeving.

Betrokken
De missie van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld is alle mensen, volwassenen en kinderen, bewust te maken van de problematiek rondom agressie en geweld. Help en stimuleer zo veel mogelijk mensen om zelf oplossingen aan te dragen en uit te voeren. Wek het vertrouwen dat alle acties en initiatieven, klein of groot, bij elkaar opgeteld, het grootste verschil maken. Van een verharde maatschappij naar een betrokken samenleving.

DordtVeilig logo Dordt Veilig
Het programmabureau Veiligheid van de gemeente Dordrecht begeleidt de acties, die volledig in het licht staan van DordtVeilig, de integrale aanpak van veiligheid in Dordrecht (zie ook www.dordtveilig.nl). De gemeente Dordrecht ondersteunt het programma KidsTegenGeweld vanwege de preventieve werking die ervan uitgaat; jonge kinderen al vroeg bewust maken dat geweld niet de oplossing is om problemen op te lossen. Het programma KidsTegenGeweld sluit goed aan bij het thema `Geweld' uit het door de gemeenteraad vastgestelde Integraal Veiligheidsprogramma in december 2002.