KNWV

3/5/2004
WINDSURFEN - Olympiaganger Joeri van Dijk had wind niet mee in 2 Uur van Alphen

De voor de 25ste maal door de Windsurfvereniging Zegerplas op
Koninginnedag georganiseerde klassieker "De 2 Uur van Alphen" werd gewonnen door de Nederlandse kampioen Masters Dick Hoekstra uit Eindhoven. Hij legde in de ruim twee uur durende marathon de langste afstand af. Hij voer in de Open klasse op een rondbodem met een in deze klasse toegestane zeilmaat van 9 m2.

De zich voor de Olympische Spelen van Athene geplaatst hebbende Joeri van Dijk kwam op zijn Olympische Mistral plank aan de start met een voor deze klasse voorgeschreven zeilmaat van 7,4 m2. Bij de start voer Joeri bij het veld weg en bereikte als eerste de bovenboei. Toen even later de wind wat weg zakte kon Hoekstra profiteren met zijn scherper tegen de wind in varende rond-bodem en zijn veel grotere zeil. Hoekstra nam de leiding en vergrootte zijn voorsprong tot een volle ronde.

Joeri van Dijk hield de overige rondbodems in het veld knap achter zich en eindigde als tweede in de overall ranking. In de
Raceboardklasse, waartoe de Olympische Mistral behoort, werd hij ruimschoots eerste, gevolgd door Stefan van Paasen uit Monster, die de 2 Uur van Alphen in 1993 al een keer wist te winnen.
Beste dame was Renske Molenwijk uit Amsterdam (eveneens op een rondbodem), gevolgd door de Ter Aarse Priscilla Houtkamp op een Olympische Mistral.
De jongste deelnemer, Maurice van Grasstek uit Rijsenhout (12 jaar), legde in de Aloha jeugdklasse een kwart van de afstand af van de overall winnaar Hoekstra.
Van de Alphense deelnemers legde Petra van der Linden de langste afstand af en eindigde in het overall klassement op de tiende plaats. Uitslag
Overall:

1. Dick Hoekstra (Eindhoven/De Wielen)

2. Joeri van Dijk (Ter Aar/STA)

3. Johan van der Lippe (Ter Aar/STA)
Raceboard klasse:

1. Joeri van Dijk (STA)

2. Stefan van Paasen (Monster/Hoek v Holland)

3. Marco Kraaijenzank (Reeuwijk)
Aloha klasse:

1. Carlijn Vermeulen (Langeraar/STA)

2. Maurice van Grasstek (Rijsenhout/STA)
Damesklasse:

1. Renske Molenwijk (Amsterdam/STA)

2. Priscilla Houtkamp (Ter Aar/STA)

3. Saskia van Smoorenburg (Leimuiden,STA)

Postbus 85393 · 3508 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl