Amsterdam RAI

ISSA/INTERCLEAN 2004
10 mei 2004

CLEANING TROLLEY SYSTEM EQUIPE VAN VERMOP WINT INTERNATIONAL INTERCLEAN INNOVATION AWARD 2004

Prestigieuze noviteitenprijs tijdens ISSA/INTERCLEAN 2004 uitgereikt

Tijdens de openingsbijeenkomst van de internationale vakbeurs ISSA/INTERCLEAN 2004 is de International Interclean Innovation Award 2004 toegekend aan de Cleaning Trolley System Equipe van de Duitse firma Vermop. Volgens de jury is dit het meest innovatieve product dat te zien is op ISSA/INTERCLEAN 2004, die van 11 tot en met 14 mei 2004 plaatsvindt in Amsterdam RAI. De Award, een prestigieuze onderscheiding voor de meest opvallende innovatie op het gebied van professioneel schoonmaakonderhoud, wordt voor de vijfde keer toegekend.

Juryrapport
De jury over het winnende Cleaning Trolley System Equipe: An interesting new approach to trolley systems. The Equipe can be fitted with an electric motor, enabling the operator to ride on the trolley. This is useful in large areas. This modular, sealed system is an important development in meeting modern cleaning requirements. De internationale vakjury koos de winnaar uit 54 inzendingen, waarvan er vijf een nominatie ontvingen. Zij selecteerde naast de winnaar de floor cleaner Hydraulicus van het Italiaanse Klindex, de Novosweep Quick van Novosan uit Nederland, de Dispenser Range with safe touch system van het Nederlandse Van Houtum Papier en de urban sweeper 360 Electrica van Isal uit Italië.

Internationale vakjury
De prestigieuze Award werd toegekend door een deskundige vakjury, die dit jaar voor het eerst ook uit internationale professionals bestaat. Naast de Nederlandse juryleden Dick van Zomeren (Service Management), Ton van Leeuwen (VLS) en Ton van der Riet (NVZ-NIFIM) bestond de jury dit jaar uit Michelle Marshall (Engeland) en Reinhard Knittler uit Duitsland.

Award winnaars
Het winnen van de Award zet een product en bedrijf extra in de schijnwerpers. Zo won in 2002 de Nederlandse firma Aquaclean met Legionella preventie de Award. In 2000 was het Zwitserse Diversey Lever winnaar met de Taski Combimat Swingo, in 1998 de schrob- en zuigautomaat van de Zwitserse firma Diethelm & Co. De eerste Award, in 1996, werd uitgereikt aan VonSchrader met de Dolphin Tapijt-reinigingsrobot.

Kijk op www.issa-interclean.nl
ISSA/INTERCLEAN 2004 vindt plaats van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 mei in Amsterdam RAI. De tentoonstelling is dagelijks open van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs is 12 per persoon, en op uitnodiging gratis. Meer informatie over de ruim 500 deelnemers en de omringende activiteiten zoals seminars is te vinden op www.issa-interclean.nl.

Amsterdam, 10 mei 2004

---

------------------------------------
Noot voor de redactie/