Gemeente Houten



---

Eerste kinderroute valt in de smaak

---

Startsein door wethouder Ton Strien en WTC-voorzitter Geurt Breukink (105 Kb)
Vele fietsliefhebbers, jong en oud, hebben zaterdag 8 mei 2004 meegedaan aan de Landelijke fietsdag in Houten. Ondanks de vakantieperiode en de matige weersomstandigheden zijn er 254 routes verkocht.

---

Deelnemers konden in 2004 voor het eerst kiezen uit twee afstanden: de traditionele route van 42 km en een kinderroute van 18 km. Deze laatste was ook bij menige volwassen deelnemer een groot succes. De afstand van 18 km was voor de jeugd geen probleem.

Onderweg stapten de jonge fietsers geregeld af. Zo konden zij bij een aantal boerderijen langs de route een appeltje eten of even naar de kuikentjes of jonge geitjes kijken. Anderen deden mee aan een rondleiding op één van de forten of lieten zich een ijsje bij jeugdherberg StayOkay in Bunnik goed smaken. Natuurliefhebbers hielden stil om weidevogels te spotten of brachten een bezoekje aan het Houtense tuinarchitectuurpark Makeblijde.

De Landelijke fietsdag in Houten is een evenement dat de gemeente organiseert in samenwerking met Wielertoerclub WTC Houten. Langs de route waren zaterdag 25 WTC-leden actief met het uitpijlen en stempelen. Sponsor Rabobank voorzag de fietsers bij een drukke oversteek van een lekker drankje.

Als dank voor zijn inzet en die van zijn medeleden, ontving WTC-voorzitter Geurt Breukink uit handen van wethouder Ton Strien een cheque ter waarde van EUR190. De Fietsersbond afdeling Houten wenste alle fietsers bij vertrek uit clubhuis Velodroom van de Wielertoerclub een fijne en veilige fietsdag toe.

---