1e persbericht van dinsdag 12 mei 2004

Eindhoven 11-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten aangehouden

In een leegstaande woning aan de Jan Smitzlaan zijn maandag rond 23.00 uur drie Eindhovenaren (28, 34 en 41 jaar) aangehouden. De verdachten zijn in de woning gekomen via een vernield raam aan de achterkant van het pand. In de woning werden slaapspullen gevonden. Het trio is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Ook in een berging van een horecagelegenheid aan de Grote Berg werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Hier werd rond 3.10 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was binnengedrongen door de schuurdeur open te breken. Ook hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden na ruzie

Op de Sibeliuslaan zijn dinsdag rond 1.00 uur een 23-jarige en 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De 42-jarige man reed op een scooter en de 23-jarige in een auto. Beiden zouden onenigheid hebben gehad over verkeersgedrag. Op een parkeerplaats aan de Sibeliuslaan zijn beiden gestopt en zou de 42-jarige verdachte de autoruit van de 23-jarige hebben vernield. Hierop zou de 42-jarige Eindhovenaar door de andere man zijn geslagen waardoor hij enkele fracturen in zijn gezicht opliep. De gewonde man is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie verblijft. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De 23-jarige verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden

In zijn woning in Woensel Zuid is dinsdag rond 3.10 uur een 41-jarige man aangehouden. De politie betrapte de man op heterdaad toen hij naakt voor het raam van zijn woning stond. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Man aangehouden na mishandeling vriendin

In een woning aan de Jacob Marisstraat is dinsdag rond 8.00 uur een 31-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 27-jarige vriendin eerder die nacht in hun woning in het centrum van Helmond. De vrouw liep verwondingen in haar gezicht en aan haar hand op. Zij stelt zich onder doktersbehandeling. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Verdachte van huislijk geweld aangehouden

In zijn woning in het centrum van Helmond is maandag even voor middernacht een 51-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 54-jarige vrouw eerder die avond. De vrouw liep een verwonding aan haar lip op. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Inbraak in winkel

In een winkel in Winkelcentrum Coevering is in de nacht van maandag op dinsdag

ingebroken. De dader is vermoedelijk binnengekomen met behulp van een valse sleutel. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Leende: Verdachte duikt na waarschuwing opnieuw in kledingcontainer

Op de Margrietlaan is dinsdag rond 5.20 uur een 42-jarige vrouw uit Heeze aangehouden. De politie had haar eerder die nacht zonder verlichting zien fietsen over de Leenderweg. Ze hielden de vrouw aan voor controle en zagen dat ze een aantal plastic zakken met kleding bij zich had. Deze bleken weggenomen te zijn uit een kledingcontainer aan de Margrietlaan. De vrouw kreeg een bekeuring voor het fietsen zonder licht en ze moest de kleding terugbrengen naar de container. De vrouw heeft dit gedaan. Ongeveer drie kwartier later reed de politie nog een keer langs de kledingcontainer en toen zagen ze haar weer in de kledingcontainer duiken. Hierop is zij aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Neerkant: Rijzadels gestolen

Uit een stal behorende bij een woning aan de Heitrak zijn maandagavond tussen 22.00 en 22.45 uur twee rijzadels gestolen. De deur van de stal zat niet op slot.

Valkenswaard: Woninginbraak

In een woning aan de Dorpsstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Uit het pand werden ruim 100 euro en autosleutels weggenomen.