De Unie


Woningcorporaties-Beleggingen PF positief

11 mei 2004 - De beleggingsresultaten van het pensioenfonds voor de woningcorporaties laten een positief rendement zien.

De beleggingsresultaten van Stichting Pensioenfonds voor de Woningcorporaties (SPW) laten over het eerste kwartaal van 2004 een positief resultaat zien. Na het jaar 2003 te hebben afgesloten met een resultaat van 12,9%, werd in het eerste kwartaal van 2004 een rendement van 4,7% behaald. Het rendement van de benchmark bedroeg 4,2%. Het totale belegde vermogen van SPW is daarmee gestegen van 2,7 miljard euro naar 2,8 miljard euro.

Alle categorieën hebben aan dit positieve rendement bijgedragen, maar met een rendement van 13,1% was de performance van de onroerend goed portefeuille bijzonder goed te noemen. De performance van de categorieën vastrentende waarden en aandelen was respectievelijk 2,9% en 5,2%. Deze resultaten geven een verbetering van het meerjaren-rendement (10 jaar) dat per ultimo het eerste kwartaal 7,3% bedraagt.

De resultaten van het eerste kwartaal hebben ervoor gezorgd dat de dekkingsgraad verder is gestegen. SPW ligt dan ook op koers voor wat betreft het reservetekort waarvoor vorig jaar een herstelplan bij de Pensioen- & Verzekeringskamer is ingediend.
Met het huidige geformuleerde beleggingsbeleid hoopt het bestuur het financiële herstel van het pensioensfonds verder voort te zetten.

dinsdag, 11 mei 2004