Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 11 mei 2004

Beroving

14-jarig meisje wordt met geweld van haar jas beroofd; politie zoekt getuigen

Enschede

Maandagavond 10 mei liep een 14-jarig meisje uit Enschede omstreeks 19.45 uur over de Auskamplanden in Enschede. Toen zij ter hoogte van het grasveldje tussen de Auskamplanden en de Broekheurner Ring liep, kwam een man op een fiets naast haar rijden. Hij gaf het meisje een harde klap in het gezicht en griste vervolgens haar jas van haar schouder. Hij keek de zakken na, haalde een pakje sigaretten uit haar jas, gooide vervolgens de jas weg en ging er vandoor. Het meisje deed inmiddels aangifte.

Het signalement van de man is als volgt: Een magere man met donkere huidskleur van ongeveer 25-30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, mager gezicht en lang, stijl onverzorgd haar tot iets over zijn schouders. De man droeg een zwart T-shirt met een witte streep over de mouwen en een vieze blauwe spijkerbroek. Hij fietste op een bruine, oude damesfiets. Over het stuur van de fiets hing een stoffen bruine jas.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via het nummer 0900-8844. (bps: 04-057931)

Inbraak in winkels

Bij inbraak in een passage werden veel vernielingen aangericht en geld weggenomen

Hengelo

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 mei werd ingebroken in vijf winkels in de Lambertuspassage in Hengelo. Met behulp van een ladder werd het dak betreden, waarna men zich toegang tot de passage verschafte. Bij de winkels werden deuren opengebroken of sloten geforceerd. Er is meer schade aangericht dan dat er geld is weggenomen. Het was een grote ravage in de passage. De dader(s) heeft (hebben) geprobeerd ook de Lambertus Kerk binnen te komen, dit is echter niet gelukt.

Door de gedupeerden is inmiddels aangifte gedaan. De politie is bezig met een onderzoek. De dader(s) heeft (hebben) gebruik gemaakt van een ladder, die aan de zijde van de Wemenstraat lag. Mogelijk dat passanten iets gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Twente, afdeling Hengelo-Centrum/Zuid. Dit kan via het nummer 0900-8844. (bps: 04-058069)

Bromfietscontrole

11 bromfietsers bekeurd voor een te hoge constructiesnelheid

Hengelo

Dinsdag 11 mei werd van 07.30 tot 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Deurningerstraat in Hengelo. In totaal werden 28 bromfietsen op de rollertestbank geplaatst. 11 bromfietsen bleken opgevoerd. De hoogst gemeten constructiesnelheid was 1.9 KW, terwijl maximaal 0,5 KW is toegestaan. De 11 bestuurders werden bekeurd. Eén bromfietser kreeg nog een bekeuring omdat hij op het fietspad reed. (bps: 04-058021)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --