Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Grote politieactie tegen criminele organisatie in Arnhem e.o
Publicatiedatum: 11-05-2004

De afdeling Verdovende Middelen van het district Arnhem Veluwezoom, regio Gelderland-Midden, heeft op dinsdagochtend 11 mei, tijdens een grootscheepse actie, waaraan circa honderd politiemensen meededen, invallen gedaan op elf adressen in Arnhem, Velp, Duiven en Didam. Er werd tijdens huiszoekingen in negen woningen enkele XTC tabletten gevonden. Ook werden er drie auto's en financiële administraties in beslag genomen. In Didam en Duiven, werden twee hennepplantages ontmanteld. De politie verichtte vier aanhoudingen. Er worden nog meer aanhoudingen verwacht.

Rond 7 uur 's ochtends werden tegelijkertijd invallen gedaan onder leiding van twee Rechters Commissarissen in woningen in Arnhem, Velp en Didam en twee loodsen in Duiven en Didam. Er werden vier verdachten aangehouden: een 44-jarige man uit Velp, een 35-jarige man uit Arnhem, een 32-jarige man uit Velp en een 46-jarige man uit Arnhem. In de woningen werden enkele XTC-tabletten gevonden en op enkele adressen werden drie auto's en financiële administraties in beslag genomen, in verband met een ingesteld strafrechtelijk financiëel onderzoek.
In Duiven en Didam werden hennepplantages gevonden met resp. 1240 en 1123 hennepplanten. Er blijkt illegaal stroom te zijn afgetapt. Ook de nodige apparatuur voor de hennepplantages werd in beslag genomen. De politie is al geruime tijd deze criminele organisatie op het spoor en verwacht in de komende weken nog meerdere aanhoudingen te zullen verrichten.

voor nadere informatie:
peter meijer
026-3524308

---

Gelderland-Midden