Politie Zaanstreek-waterland


12:56 10-MEI-04
LOC: WORMERVEER, WANDELWEG

Getuigen gezocht van op man inrijdende taxi

De politie is op zoek naar getuigen, die een taxi hebben zien inrijden op een man. Dat gebeurde aan het eind van de nacht ter hoogte van de Vestaflat. De man, een 25-jarige Beverwijker, wilde met een vriend in de taxi stappen. Toen de vriend al in de taxi zat trok de chauffeur de portier dicht en wilde wegrijden. De Beverwijker ging daarop voor de taxi lopen, waarna de taxi op de man inreed. Het slachtoffer kwam op de motorkap terecht en werd een eindje meegesleurd. Daarop remde de chauffeur krachtig, waarop het slachtoffer van de motorkap gleed en op straat terechtkwam. Toen de man naar het trottoir ging reed de taxi weg. Het was op dat moment druk op de Wandelweg in verband met het evenement "Rondje Wormerveer". Getuigen worden verzocht te bellen met het wijkteam Wormerveer via 0900-8844.
Het slachtoffer heeft door het voorval enkele gekneusde ribben opgelopen.

14:25 10-MEI-04
LOC: PURMEREND, DA PALESTRINASTRAAT

Fietsen en gereedschap uit schuur gestolen

Tussen vrijdagnacht en zondagochtend werden vier fietsen en elektrisch handgereedschap uit een schuur bij een woning gestolen. De schuur stond in de tuin achter de woning. Men is over de schutting geklommen en heeft de tuinpoort aan de binnenkant geopend. De schuur werd opengebroken en daaruit werden drie herenfietsen en een damesfiets gestolen, alsmede onder andere een zaagtafel, een decoupeerzaag, een cirkelzaag, een boormachine en ander klein oplaadbaar gereedschap. Dit gereedschap is allemaal van het merk Walt in een opvallend gele kleur.

15:45 10-MEI-04
LOC: ZAANDIJK, DR J J VAN DER HORSTSTRAAT
Vogels ontsnapt bij kinderboerderij
Bij een kinderboerderij zijn tien grasparkieten, twee kakariki's en één of meer kleine papagaaien (agapornissen) ontsnapt. De beheerster van de kinderboerderij ontdekte een gat in het gaas van de volière van de vogels. Het gat was niet vanzelf ontstaan maar er in geknipt. Het is nog niet duidelijk of de vogels door het gat zijn ontsnapt of dat er mogelijk sprake is van diefstal.

17:39 10-MEI-04
LOC: PURMEREND, WEESHUISSTEEG
Winkeldieven aangehouden
Een 26 en een 34-jarige man, beiden uit Purmerend, werden door de politie aangehouden wegens winkeldiefstal. De mannen hadden van een rek, dat buiten voor een winkel stond, kinderkleding gestolen. Aan de hand van signalementen, die door een oplettende getuige werden verstrekt, konden agenten beiden mannen in de omgeving aanhouden. Zij waren nog in het bezit van de gestolen kleding. De identiteit van de getuige is niet bij de politie bekend. Zij wordt dringend verzocht alsnog kontact op te nemen met het wijkteam Purmerend - centrum via 0900-8844.
De oudste verdachte staat bij de politie als veelpleger bekent. Hij zal dan ook voor de officier van justitie worden geleid en vrijwel zeker in bewaring worden gesteld. Het is nog niet bekend of de andere verdachte ook zal worden voorgeleid.

22:41 10-MEI-04
LOC: KROMMENIE, JOSUA GEKEERSTRAAT
Brand in boxruimte
Vermoedelijk door kortsluiting in een motor ontstond brand in de box van een flat. In de box stonden twee motoren, waarvan er één in brand was geraakt. De brandweer had het vuur snel onder controle, zodat er geen woningen in de flat moesten worden ontruimd. De brand is vermoedelijk ontstaan bij de accu van de motor. De andere motor werd licht beschadigd. Diverse andere boxen liepen rook- en waterschade op. Er zijn geen aanwijzingen voor brandstichting.

09:00 11-MEI-04
LOC: ZAANDAM, DE WEER
Inbraak kinderboerderij
In de afgelopen nacht werd ingebroken in de kinderboerderij in het Darwinpark. Met behulp van harken brak men de kantinedeur open. Deze kantine is in gebruik voor een project met verstandelijk gehandicapten. Uit de kantine stal met een radio, een mobiele telefoon met oplader, wat klein geld en een pinpas. Ook nam met sleutels mee van andere ruimten in de boerderij. Ook deze ruimten werden bezocht. Men nam daaruit twee radio-CD-spelers en een telefoon weg. Een aantal sleutels werden later weer in het park teruggevonden.

10:44 11-MEI-04
LOC: PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT
Vrouw grist portemonnee uit handen van andere vrouw
Een onbekende vrouw griste een portemonnee uit handen van een andere vrouw, die juist op dat moment haar één jarige kind in de wandelwagen plaatste. De onbekende vrouw ging daarna snel de winkel uit en was snel in het winkelend publiek verdwenen. Een en ander gebeurde bij de toiletten van een warenhuis, waar het slachtoffer haar kind had verschoond. Van de onbekende vrouw is alleen bekend, dat zij ongeveer 45 jaar is en ongeveer 1.80 m lang. Zij had een mollig postuur en kort blond haar. Zij droeg een spijkerbroek en was verder casual gekleed.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-110504


20:00 10-MEI-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Onder invloed (1)

Op de Heijermanstraat in Zaandam werd maandagavond een alcoholcontrole gehouden. Een 41-jarige automobilist uit Zaandam had teveel gedronken. Hij had een alcoholgehalte van 290 ug/l. De man kreeg een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal en kan rekenen op een boete van minimaal E 220. In totaal werden 45 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Tijdens de controle werd bovendien op overige zaken gelet. Zes inzittenden zonder gordel, drie bestuurders die belden (niet handsfree) tijdens het rijden, één bestuurder die mistlicht voerde en een automobilist wiens auto een lekke uitlaat had en zeventien hardrijders werden ook bekeurd. De hoogste snelheid bedroeg 85 km per uur. Ten slotte kreeg ook een bromfietser een boete omdat hij geen bromfietscertificaat had.

23:58 10-MEI-04
WORMERVEER, WITTE BIJLWEG
Onder invloed (2)
Op de Witte Bijlweg in Wormerveer werd maandagavond laat een drankrijder aangehouden. De 62-jarige man uit Krommenie had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal, hij kan rekenen op een boete van minimaal E 300.


08:55-12:00 10-MEI-04
DEN ILP

Te hard

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp (50 km per uur) reed maandagochtend één op de twintig bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 72 km per uur .


---- --