Waterloopkundig Laboratorium

wl | delft hydraulics rekent aan veilige kust

WL | Delft Hydraulics gaat samen met Royal Haskoning voor de provincie Noord-Holland de ideeën voor de kustverdediging doorrekenen. WL berekent ­- rekening houdend met de zeespiegelstijging - voor diverse alternatieven de kosten en morfologische effecten. Deze opdracht maakt deel uit van de tweede fase van het project Kustvisie 2050 gericht op de totstandkoming van een duurzame en veilige kust. Uitgangspunt van de Kustvisie is dat veiligheid samen kan gaan met natuur, economie, toerisme en recreatie.

In de eerste fase van de studie Kustvisie 2050 zijn de problemen en mogelijke oplossingsrichtingen van de zeeweringen en badplaatsen in kaart gebracht. Tijdens de tweede fase zullen de gevolgen en kosten van de verschillende varianten worden berekend en getekend. Het gaat daarbij om de kust in de kop van Noord-Holland tussen Camperduin en Huisduinen én om de kustplaatsen Zandvoort, Kennemerstrand, IJmond, Bergen aan Zee en Egmond aan Zee. In alle fases van het project is participatie van burgers belangrijk. In het project Kustvisie werkt de provincie samen met gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat. In oktober zijn de resultaten van de berekeningen bekend.

WL | Delft Hydraulics is een onafhankelijk instituut voor gespecialiseerd advies en toegepast onderzoek, opgericht in 1927 en gevestigd in Delft. Onze 350 gekwalificeerde medewerkers adviseren Nederlandse en buitenlandse opdrachtgevers over alle aan water gerelateerde vraagstukken: van beleidsondersteuning tot ontwerp en technische assistentie op het gebied van offshore, kusten, havens, estuaria, rivieren & kanalen, water in de stad en industriële stromingsprocessen. WL | Delft Hydraulics ontwikkelt ook hoogwaardige softwareproducten, die wereldwijd worden toegepast en verkocht. Opdrachtgevers zijn nationale en regionale overheden, waterschappen, multilaterale financiers en het bedrijfsleven, waaronder ingenieursbureaus, aannemers en industrie.


---

NOOT VOOR DE REDACTIE.