Gemeente Enschede

Aanvragen rampslachtoffers bijna afgehandeld


Enschede, 11-05-2004

Onderstaand overzicht maakt duidelijk dat binnen de belangrijkste regelingen ten behoeve van rampslachtoffers bijna alle aanvragen afgehandeld zijn. Aanvragen die nog in behandeling zijn, hebben of een dermate complexiteit dat daardoor afhandeling nog niet mogelijk was of zijn laat ingediend.

* Van de regelingen voor materiële zaakschade voor particulieren is 100% afgehandeld.

Er lopen nog een paar beroepsprocedures.

* Van de regelingen voor ondernemers is 95% afgehandeld. Dit iets lagere percentage wordt vooral veroorzaakt door het feit dat het hierbij gaat om complexe zaken. Daarnaast is een deel van de regelingen pas in de loop van 2003 in werking getreden op grond van de adviezen van de tweede Commissie Financiële Afwikkeling vuurwerkramp (CFA II).Voor de winstdervingsregelingen (2001, 2002, 2003, 2004) geldt dat de officiële jaarcijfers van de ondernemingen beschikbaar moeten zijn om een aanvraag te kunnen behandelen. Beëindiging van de werkzaamheden van uitvoerende organisaties is voor deze regelingen nog niet aan de orde.
* De Stichting Uitvoering Personenschade Vuurwerkramp (UPV) meldt dat 97% van de aanvragen is afgehandeld. Het gaat hier om de personenschade (letsel, kosten en loonderving) en een regeling voor nabestaanden. Men heeft in totaal 3490 deelaanvragen gekregen. De sluitingstermijn voor deze regelingen was overigens pas 1 juli 2003. De Stichting UPV denkt medio dit jaar op alle aanvragen te hebben beslist. Beroepsprocedures kunnen daarna nog doorlopen.

---

---

Gepubliceerd op 11-05-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar