Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 mei 2004


Onderwerp: partners slaan handen ineen bij visserijcontrole.


De politie van het team Aalten/Dinxperlo, de jachtopzichters van de Wildbeheer-eenheid Aalten en ogeving èn de verenigingscontroleurs van de Aaltense hengelsport-vereniging De Slinge slaan de handen ineen om gezamenlijk de overtredingen van de Visserijwetgeving aan te pakken. Het project wordt de komende maanden op wisselende tijden uitgevoerd.


De drie partners gaan in de komende maanden intensief de viswateren in Aalten en Bredevoort controleren of de daar aanwezige sportvissers wel in het bezit zijn van een geldige sportvisakte en een vergunning van de hengelsportvereniging.


Bij de controles wordt ook gekeken of de visser met verboden of te veel vistuigen en niet toegestane aassoorten hun hobby uitoefenen. Ook het bezit van ondermaatse vis heeft de aandacht van de controleurs die niet alleen overdag maar ook in de avond- en nachtelijke uren op pad gaan.


Bij overtreding wordt er proces-verbaal opgemaakt en een bekeuring voor het vissen zonder vergunning en of sportvisakte kost al gauw 30 euro ! Vissers vanaf de leeftijd van 15 jaar moeten in het bezit zijn van een geldige sportvisakte. Bij controle moet altijd een vergunning van de hengelsportvereniging kunnen worden getoond.


Uit een NIPO- onderzoek is gebleken dat landelijk ongeveer 30 % van de vissers zonder de benodigde documenten vist.


De politie hoopt, dat door deze actieve voorlichting het aantal overtreders tot een minimum beperkt blijft !


Einde bericht


.


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --