2e persbericht van dinsdag 11 mei 2004

Eindhoven 11-05-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Fraude

Het Bureau Sociale Recherche regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 51-jarige vrouw uit Deurne voor sociale zekerheidsfraude. Zij wordt ervan verdacht van september 2001 tot januari 2004 een bijstandsuitkering te hebben ontvangen en daarnaast inkomen uit handel in verdovende middelen. De gemeente is hierdoor voor een bedrag van 20.790,03 bruto benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Helmond: Trio verdacht van fraude

Het Bureau Sociale Recherche regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt in verband met fraude, gepleegd door een 29-jarige man, een 23-jarige vrouw en een 24-jarige vrouw uit Helmond. De man wordt ervan verdacht dat hij inkomsten uit verdovende middelenhandel niet had opgegeven en daarnaast samenwoonde met de 23-jarige vrouw. Tegen de 24-jarige vrouw werd proces-verbaal opgemaakt omdat de man bij haar ingeschreven stond. De gemeentelijke sociale dienst is hierdoor voor een totaal bedrag van 55.562,19 bruto benadeeld. Het bedrag zal worden teruggevorderd.

Helmond: Man botst tegen lantaarnpaal en elektriciteitskast

Op de Jekerstraat heeft dinsdag rond 11.30 uur een 79-jarige automobilist uit Helmond de controle over zijn voertuig verloren. Hij botste hierdoor tegen een lantaarnpaal, belandde in een voortuin van een woning en reed vervolgens achteruit tegen een elektriciteitskast. Rondvliegende stukken beschadigden vervolgens een auto in de Jekerstraat. De 79-jarige echtgenote van de man liep een gebroken enkel op en is naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Asten: Geld en pannen gestolen

In een winkel aan de Emmastraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader kwam binnen door een deur aan de achterkant van het pand open te breken. Er werden vier pannen en geld gestolen.

Valkenswaard: Inbraak

In een verenigingsgebouw aan de Heerkensdreef is maandag tussen 8.30 en 20.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de voorkant van het pand open te breken. Weggenomen werden drank, snoep, een lichtkrant en een tijdschakelaar.