Gemeente Dordrecht


---

Ondergrondse afvalcontainers blijven gesloten

Vincent Brinkhof
De zes afgesloten ondergrondse containers in de binnenstad blijven gesloten. De proefperiode van vier maanden is afgelopen. De gebruikers, de gemeente en Netwerk zijn positief over de resultaten van de proef. De gemeente gaat met Netwerk een voorstel uitwerken voor het afsluiten van alle containers in de Binnenstad. Hiervoor worden harde voorwaarden gesteld: het afsluitsysteem moet minder storingen geven en beter gaan werken. Tot die tijd blijven de ondergrondse afvalcontainers in het proefgebied gesloten.

De bewoners van de binnenstad, die met hun pas gebruik maken van de container, zijn redelijk tevreden over het systeem. De inzameling is verbeterd en het bijvuil is afgenomen, concluderen de gebruikers. De gemeente, Netwerk en de milieucontroleurs delen deze mening. Het werk voor chauffeurs van Netwerk is eenvoudiger geworden. Dat geldt ook voor het toezicht. Het gaat er vooral nog om wat naast de container staat en niet wat er in zit.

De resultaten en ervaringen zijn voor de gemeente voldoende positief om het aantal afgesloten ondergrondse containers uit te breiden. Hiervoor is onderzoek nodig naar de storingen, de kosten en baten. In september neemt het College van Burgemeester en Wethouders een besluit over dit voorstel. Tot die tijd blijft de gemeente de afsluiting van afvalcontainers in het proefgebied handhaven.

Vanaf vandaag is het gehele rapport GebruikToegangssysteem Ondergrondse Containers op www.dordrecht.nl/dordtduurzaam te vinden.