EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Goois bedrijfsleven komt met oplossingen voor kleine verkeersknelpunten

Organisaties van het bedrijfsleven in het Gooi bieden de gemeenten in het Gooi en de provincie Noord-Holland voorstellen aan om lokale verkeersknelpunten op te lossen. De oplossingen zijn snel en eenvoudig uit te voeren. De genoemde verbeterpunten zijn het resultaat van een enquête onder leden van de betrokken organisaties.

Gaston Crolla, regiosecretaris van de Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland: 'Veel lokale verkeersopstoppingen ontstaan door hele kleine en soms schijnbaar nietige zaken. Deze knelpunten zijn vaak snel te verbeteren en dat kan veel ergernis voorkomen. Het bedrijfsleven vindt het zonde dat aan kleine knelpunten weinig aandacht wordt besteed, terwijl je daar snel mee kunt scoren met geringe investeringen. De meeste aandacht gaat toch uit naar grote verkeersprojecten.'

Het bedrijfsleven in het Gooi wil extra aandacht voor de kleine knelpunten en komt met een lijst van snel realiseerbare verbeterpunten die uit de enquête zijn voortgekomen. 'De som van al deze kleine verbeteringen zou wel eens een aanzienlijke verbetering van de bereikbaarheid kunnen betekenen', meent Crolla. Een voorbeeld is het wijzigen van de voorsorteerstroken op het kruispunt Schapenkamp/Prins Bernhardstraat in Hilversum, waardoor het verkeer richting tunnel op de Prins Bernhardstraat niet meer blokkeert wanneer het verkeer voor het station vast staat.

De verbeterpunten staan in het rapport 'Verkeersknelpuntenonderzoek Gooi', welke is aangeboden aan alle relevante regionale overheden; zoals wethouders en ambtenaren van gemeenten in het Gooi, de gedeputeerde van Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Holland en het gewest.

De aangedragen oplossingen zijn onderverdeeld in zogenaamde Quick Wins, uitvoerbaar binnen een jaar, en oplossingen voor de middellange termijn (binnen 2-3 jaar). Voor een aantal gecompliceerde knelpunten zijn nadere studies nodig.

Het rapport is te downloaden op www.kvk.nl/knelpunten.

De betrokken organisaties nemen binnenkort contact op met de gemeenten om te overleggen over de uitvoering van de aangedragen oplossingen.

Dit is een gezamenlijk persbericht van EVO, Kamer van Koophandel Gooi- en Eemland, Hilversumse Bedrijven Vereniging, Transport en Logistiek Nederland en Hilversumse Ondernemers Vereniging STRO