Kahuna Network Solutions kiest voor BIT

Ede, 11 mei 2004 - Zakelijke Internet Service Provider BIT sluit vandaag Kahuna Group via een glasvezelverbinding rechtstreeks aan op het BIT-datacenter. De capaciteit van de verbinding naar het datacenter is nu 10 Mbit, maar deze is eenvoudig op te schalen naar 100 Mbit. Vanuit het datacenter is Kahuna via de eigen glasvezelring van BIT verbonden met het internet. De netwerk- en internetverbindingen van Kahuna zijn hierdoor sneller en beter beschikbaar.

De nieuwe hogesnelheids-glasvezelverbinding sluit het kantoor van Kahuna in Amersfoort met een zogenaamde point-to-point verbinding direct aan op de eigen apparatuur in het BIT-datacenter. Daarnaast is dataverkeer tussen de eigen locatie en het datacenter gratis, waardoor de beheerkosten laag blijven. Telecom Utrecht, een partner van BIT leverde de gemanagde ethernet-verbinding van Kahuna naar het datacenter via haar uitgebreide glasvezelnetwerk.

BIT Glasvezelring
De betrouwbaarheid van de internetverbindingen van BIT is optimaal omdat de onderneming beschikt over een eigen glasvezelnetwerk. Het gaat om een ring van 'onverlichte' glasvezels, dark fiber genaamd die van Ede naar Amsterdam en weer terug loopt over twee geografisch gescheiden routes. Zowel in Ede als in Amsterdam wordt de ring uiteindelijk in verschillende gebouwen afgemonteerd. Tussen de twee gebouwen ligt ook glasvezel, zodat de beschikbaarheid in de praktijk 100 procent bedraagt.

Rhett Oudkerk Pool, directeur van Kahuna: "We bedienen steeds meer klanten met onze managed security services en beheerde thuiswerkoplossingen. Dat vraagt om steeds meer bandbreedte die nodig is voor het beheer. Met BIT hebben we een kwaliteitsprovider in huis gehaald. We beschikken nu over veel beter schaalbare bandbreedte en de beschikbaarheid van ons netwerk is meteen ook verder verbeterd. Daarbij zijn onze beheerkosten sterk verlaagd. Zo zorgt BIT er met haar diensten voor dat we snel kunnen blijven groeien."

Michel van Osenbruggen, algemeen directeur van BIT: "We zijn blij dat we Kahuna deze verbindingen kunnen bieden tegen een scherpe prijs. De samenwerking met onze partner Telecom Utrecht heeft goed werkende netwerk- en internetverbindingen opgeleverd die voldoen aan de wensen van Kahuna. Tevens hebben we in Kahuna een betrouwbare nieuwe partner gevonden die inmiddels al klanten van BIT heeft geholpen met het beheer van firewalls, thuiswerkoplossingen en VoIP-toepassingen."

Kahuna Groep
Kahuna ondersteunt organisaties met het onder controle brengen van informatiestromen. Vandaar het credo: CONTROL THE FLOW. Kahuna biedt snelle, veilige en altijd beschikbare technologie, specifiek gericht op werken op afstand, informatiebeveiliging, IP telefonie en eCRM. Kahuna onderscheidt zich doordat oplossingen altijd in de vorm van beheerde diensten worden geboden. De klant koopt dus geen complexe technologie maar toepasbare functionaliteit. Service en innovatie staan hoog in het vaandel. Kahuna is een Nederlands bedrijf, opgericht in 1997 en gevestigd in Amersfoort. Kahuna heeft ongeveer 65 medewerkers in dienst. Het bedrijf is in zijn korte bestaan al meermalen onderscheiden: met de ICT Company Award 2002 en de ComputerPartner Award 2003 (meest innovatieve reseller). Bovendien staat Kahuna nummer vier op de Deloitte FastFifty (lijst van snelstgroeiende bedrijven) in Nederland, en nummer 51 op de Deloitte FastFivehundred in Europa. Kijk voor meer informatie op www.kahuna.nl.

Over BIT
BIT is een zakelijke Internet service provider die gespecialiseerd is op het gebied van betrouwbare Internetverbindingen en managed hosting en outsourcing. De onderneming levert, in nauwe samenwerking met partners, oplossingen op het gebied van snelle Internetverbindingen, koppeling van bedrijfsvestigingen, telewerken, failsafe hosting, e-mail, outsourcing en glasvezel-infrastructuren. Naast haar diensten als provider, is het bedrijf tevens de officiële distributeur Kerio Technologies, een leverancier van firewalls.

Opdrachtgevers van BIT zijn onder meer Philips, KLM, Bart Smit, Blokker, ERA, Wereld Natuurfonds, de Belastingdienst, Meteo Consult, Lundia, Gazelle, Imtech Telecom, Nozema. BIT is opgericht op 1 januari 1996 en gevestigd in Ede.