Ingezonden persbericht


PERSBERICHT D.D. 11 MEI 2004

Thieme GrafiMedia Groep koopt 6 nieuwe persen op de DRUPA

DELFT - Thieme GrafiMedia Groep heeft bij Tetterode Nederland zes nieuwe Heidelberg drukpersen - in totaal 29 druktorens - besteld. De persen vervangen nog dit jaar acht machines bij vier Thieme-ondernemingen. Het gaat om vijf Speedmasters in CD-uitvoering op 50/70-formaat en één Speedmaster 52. Twee persen zijn uitgerust met een lakwerk. Thieme is in het midden segment marktleider in Nederland en zal met deze investering de productiviteit fors opvoeren.

Het machinepark van Thieme wordt intensief benut. Om de kwaliteit te kunnen blijven garanderen, de onderhoudslasten te verlagen werd daarom besloten reeds geplande investeringen te vervroegen. Ook voor de andere persformaten binnen de groep zijn nieuwe investeringen in voorbereiding. Thiemedirecteur Mark van der Kallen: "Daarmee tonen we ons vertrouwen in de toekomst. Het belangrijkste is en blijft natuurlijk de kwaliteit en betrouwbaarheid van de dienstverlening aan onze relaties. "

Thieme GrafiMedia Groep
Met 19 ondernemingen en een omzet van 80 miljoen euro is Thieme GrafiMedia Groep één van de grootste spelers op de Nederlandse grafische markt met een vooraanstaande positie in plano-offset. De omzet steeg in het eerste kwartaal van 2004 met 12%. Het resultaat ontwikkelt zich conform budget en is duidelijk beter dan in 2003. De groep werkt aan de optimalisatie van de grafische activiteiten en uitbreiding van de media-activiteiten. De ondernemingen bieden naast grafische dienstverlening ook expertise met betrekking tot digitaal printen, multimedia, uitgeven, marketing- en communicatieadvies, concept & vormgeving, warehousing en fulfilment.

Bijschrift foto: Jan Wijn (rechts) en Mark van der Kallen (links) toasten op de nieuwe persen.

Inlichtingen over dit persbericht bij:
mr Mark van der Kallen mr Katja van Boxel
Algemeen Directeur Corporate Communicatie
Thieme GrafiMedia Groep Thieme GrafiMedia Groep

Tel. 015 - 215 1990 / 06 - 53 123 324 Tel. 015 - 215 1031/ 06 - 54 370 066 mvanderkallen@thiemegroep.nl kvanboxel@thiemegroep.nl

l


---- --