TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-05-2004

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 21 mei
Nederland 2 - 21.26 uur

GEZAMENLIJKE ACTIE TROS VERMIST, AVRO'S OPSPORING VERZOCHT EN HET LANDELIJK TEAM KINDERMOORD

In een uniek samenwerkingsverband doen het Landelijk Team Kindermoord, AVRO'S Opsporing Verzocht en TROS VERMIST een uiterste poging om de vermiste Willeke Dost op te sporen. Willeke verdween op 15 januari 1992 als meisje van vijftien. "Opgelost als een aspirientje in een glas water," werd destijds gezegd.

In het holst van de nacht is ze uit de boerderij in Koekange, waar ze woonde met haar pleegouders, verdwenen. Er ontbraken alleen wat kleren en een foto van Willekes overleden moeder. Haar ouders zijn omgekomen bij een auto-ongeluk toen ze nog een baby was. En op die fatale kerstdag in 1976 begint de geschiedenis van Willeke die wellicht leidt naar haar verdwijning 15 jaar later. Is ze op zoek gegaan naar de onbekende halfbroer in Duitsland? Is ze voor iets gevlucht? Ging ze er vandoor met een vriendje? Of werd ze slachtoffer van een misdrijf? Is Willeke dood of leeft ze?

VERMIST laat alle mogelijkheden de revue passeren en de politie realiseerde een verouderingsfoto van haar zoals ze er op dit moment uit moet zien. De verdwijning van Willeke Dost krijgt de volle aandacht tijdens de VERMIST-uitzending van 21 mei. In deze uitzending zal ook Frans Bauer een speciaal lied zingen.

Op maandag 24 mei praat Jaap Jongbloed in AVRO's Opsporing Verzocht over de verdwijningszaak van Willeke en op dinsdag 25 mei - tijdens de extra VERMIST-uitzending in het kader van de 'Internationale Dag van de Vermiste Kinderen' - volgt de afsluiting van de collectieve inspanning om deze meest raadselachtige verdwijning van de vorige eeuw op te lossen.

Voor meer informatie www.vermist.nl

De presentatie en eindredactie is in handen van Jaap Jongbloed.




TROS