Gemeente Helden

Verkeersregelaars bij optochten en evenementen

Jaarlijks worden er in de gemeente Helden een groot aantal optochten en evenementen georganiseerd. Vaak wordt gebruik gemaakt van de openbare weg en worden mensen ingezet die het verkeer regelen. Te denken valt aan (carnavals)optochten, wandelvierdaagse, aanwijzen van parkeerplaatsen bij evenementen, wegafzettingen e.d.

Om de veiligheid van de verkeersregelaar en het verkeer te waarborgen is de verkeersregelaar tegenwoordig verplicht een instructie te volgen, voorgeschreven kleding te dragen en verzekerd te zijn. Dit is een andere verzekering dan de WA verzekering van de vereniging.

Als een niet bevoegde verkeersregelaar op de openbare weg het verkeer gaat regelen, dan is het niet uitgesloten dat deze persoonlijk dan wel de organisatie aansprakelijk wordt gesteld voor de eventuele gevolgen.

De politie Helden verzorgd op 11 mei 2004 een instructieavond. U kunt hiervoor contact opnemen met Wim Engelen, tel. 0900-8844..

Voor de complete regeling kunt u terecht op de website van de gemeente Helden (publieksbalies-openbare orde- vergunningen) of u kunt contact opnemen met dhr. P.Wagemans, tel. 077 - 306 66 04.

2-4-2004 12:28