Provincie Utrecht

Persbericht

Provinciale goedkeuring begroting 2004 van gemeente Breukelen

11-5-2004
De provincie Utrecht heeft goedkeuring gegeven aan de begroting van de gemeente Breukelen voor het jaar 2004. Dit besluit is genomen naar aanleiding van het preventieve financiële toezicht dat de provincie uitoefent op deze Utrechtse gemeente. In december jl. is besloten dat Breukelen pas na toestemming vooraf door de provincie van een aangepaste begroting 2004 verder kan. Oorzaak was een niet-sluitende meerjarenbegroting voor de periode 2004-2007.

Naar aanleiding van het besluit om Breukelen onder preventief toezicht te plaatsen, heeft de provincie Utrecht overleg gevoerd met de gemeente om te bekijken hoe dit probleem kan worden opgelost. Dit heeft na overleg tussen B&W van Breukelen en de gemeenteraad geresulteerd in een stappenplan, waarmee de gemeente weer financieel gezond gemaakt kan worden. Hierbij is o.a. door de gemeenteraad van Breukelen in een resultaatsverplichting vastgelegd dat in de begroting 2005 een ombuiging wordt gerealiseerd van tenminste 1,75 miljoen euro. Deze ombuiging loopt op naar 2,6 miljoen euro in 2008. Het college van B&W van Breukelen zal op grond van deze verplichting en het stappenplan een nieuwe meerjarenbegroting voorbereiden.

Provincie Utrecht: "Gemeente Breukelen is op goede weg" De provincie Utrecht heeft, op grond van deze inspanningsverplichting en de constructieve besprekingen die met Breukelen worden gevoerd, het vertrouwen dat de gemeente op de goede weg is. "Het besluitvormingsproces biedt nog steeds voldoende basis om straks te komen tot een (meerjaren)begroting 2005-2008 die reëel en structureel in evenwicht is", zo schrijft de provincie in een brief aan het college van B&W van Breukelen. De provincie vraagt verder aan het college van B&W om bij de inhoudelijke uitwerking van de ombuigingsvoorstellen de gemeenteraad nauw te betrekken, zodat deze voorstellen kunnen rekenen op een breed bestuurlijk draagvlak.

Laatst gewijzigd op 05/10/2004 11:35:13 AM. Paginabeheer: Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl