CAESAR VIA NOVA

Hogere omzet en resultaat voor Caesar Groep in 2003

Hogere omzet en resultaat voor Caesar Groep in 2003 Nieuwe strategie impuls voor toekomst

Utrecht, 11 mei 2004. In 2003 realiseerde de Caesar Groep een omzet van 25,6 miljoen euro; de bruto toegevoegde waarde steeg met ruim 5%. Het bedrijfsresultaat voor bijzondere lasten nam toe van 0,11 miljoen euro naar 1,44 miljoen euro (bijna 6% van de bruto toegevoegde waarde). De toename in omzet en bedrijfsresultaat is vooral het gevolg van acquisities en efficiëntere bedrijfsvoering. Vorig jaar is een nieuwe strategische koers gekozen. De strategie van ICT met rendementsgarantie vormt de basis voor de komende tien jaar.

Cijfers
De bruto toegevoegde waarde van Caesar over 2003 bedroeg 24 miljoen euro. Dat is 5,4% meer dan in 2002. De nettowinst is aanzienlijk gestegen van -931.000 euro naar 259.000 euro. Dit werd veroorzaakt door overnames (in 2003: Metasoft, Consurance, Van Dijk Consulting) en efficiëntere bedrijfsvoering. De arbeidsproductiviteit steeg met 17%. Ultimo 2003 werkten er 319 medewerkers (FTE) bij de Caesar Groep.

Stijging beloning bestuur en medewerkers
De autonome salarisstijging van de Caesar-medewerkers bedroeg 4%. De totale salarisstijging (dus inclusief medewerkers van overgenomen bedrijven) bedroeg 11%. De beloning voor de bestuurder bedroeg in 2003
15)103.000 euro, een stijging van 0%. Aan Caesar-managers zijn geen prestatiebeloningen betaald; de bonus voor individuele geleverde prestaties aan Caesar-medewerkers zijn wel gewoon uitgekeerd.

Strategiewijziging
Vanaf 2004 hanteert de Caesar Groep de strategie van ICT met rendementsgarantie, waarbij ICT-oplossingen voor klanten resulteren in aantoonbare lastenverlaging of lustenverhoging. Dit kan door gedegen kennis van de processen en markt van de klant. De Caesar Groep richt zich op de specifieke markten boeken, onderwijs en verzekeringen.

Verwachting komende jaren
Ondanks de positieve signalen over haar nieuwe strategie, verwacht de Caesar Groep pas sterk verbeterde resultaten in het jaar 2005 'Wij verwachten geen economische verbetering en geen aantrekkende IT-investeringen', aldus Hans van der Kooij. Strategische overnames, met name om kennis van specifieke markten te verdiepen, worden niet uitgesloten.

---


---
De Caesar Groep
De Caesar Groep is in 1993 opgericht en gevestigd in Utrecht. Bij deze ICT-onderneming werken ca. 350 medewerkers. Caesar wijzigde in 2003 haar strategie in een strategie van ICT met rendementsgarantie. Al meer dan tien jaar besteedt de Caesar Groep veel aandacht aan klantgerichtheid en personeelsbeleid. In 2003 was de Caesar Groep volgens onafhankelijk onderzoek van het magazine Management Team de beste IT-adviseur van dat jaar.


- EINDE BERICHT -