Gemeente Den Haag

mei 2004
Parkeren Den Haag wint Nederlandse kwaliteitsonderscheiding (11 mei)

De afdeling Parkeren van de gemeente Den Haag ontvangt op dinsdag 11 mei 2004 om 15.00 uur als eerste afdeling binnen een gemeente in Nederland de INK-Onderscheiding. INK staat voor Instituut Nederlandse Kwaliteit. De prijs wordt uitgereikt door de juryvoorzitter prof.drs. Pieter Bouw aan drs. Marc Prins, hoofd van de afdeling Parkeren, in kasteel Wittenburg, landgoed Wittenburg 1 te Wassenaar.

Voorgangers
Deze prestigieuze en toonaangevende kwaliteitsonderscheiding wordt sinds 1993 door het Instituut Nederlandse Kwaliteit (INK) uitgereikt aan Nederlandse organisaties, profit en non-profit, die zich weten te onderscheiden op het gebied van kwaliteitsbeleid. Organisaties zoals Heineken Nederland, KLM Cargo, Arrondissementsparket Amsterdam en district Maas en Rotte van de Politie Rotterdam-Rijnmond gingen de afdeling Parkeren van de gemeente Den Haag voor.

Kwaliteitsinstrumenten
De afdeling Parkeren hanteert het INK-managementmodel sinds 2000 naast andere kwaliteitsinstrumenten als ISO en Investor in People. In december 2003 heeft een extern auditteam een bedrijfsbezoek aan Parkeren gebracht. Op basis van het door Parkeren ingediende zelfevaluatierapport en de bevindingen van het auditteam is een auditrapport opgesteld, dat aan de jury is voorgelegd.

INK
Het Instituut Nederlandse Kwaliteit is een stichting die in 1991 is opgericht op initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Het doel van het INK is het verhogen van de kwaliteit van de bedrijfsvoering op basis van het INK-managementmodel. Dit model wordt inmiddels door het management van honderden bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties in Nederland gebruikt. Het gaat hierbij om zowel grote bedrijven als het Midden- en Kleinbedrijf, in zowel profit als non-profit-omgeving.

Informatie
Belangstellenden kunnen nadere informatie ontvangen en exemplaren opvragen van zowel het zelfevaluatie- als het auditrapport via de afdeling Voorlichting van de dienst Stadsbeheer. Meer informatie is ook te
vinden op www.denhaag.nl/parkeren.