Gemeente Zwolle

Feestelijke bijeenkomst Buurverhalen in Dieze


Datum uitgave: 01-06-2004

Onderwerp: woonomgeving

In molen De Passiebloem klonk op dinsdag 11 mei 2004 vrolijke draaiorgelmuziek. Jacob Versteegh was met zijn draaimolen aanwezig om de afsluitende verhalenbijeenkomst van het project "Buurverhalen in Dieze" een feestelijk tintje te geven. Afgelopen maanden heeft een twintigtal buurtbewoners verhalen gemaakt, verteld en opgeschreven. Dat gebeurde in twee afzonderlijke groepen; een Turkstalige en een Nederlandstalige groep. Hoewel iedereen op de hoogte was van het enthousiasme waarmee in beide groepen werd gewerkt, was er eerder nog geen gelegenheid om naar elkaars verhaal te luisteren. Tijdens een uitgebreide lunch werd één van de Nederlandse en één van de Turkse verhalen voorgelezen. Alle aanwezigen luisterden ingespannen en raakten betrokken in beide verhalen. Liefst zou men ze alle vijftien willen horen, maar die nieuwsgierigheid moet iedereen nog even bewaren. Er zijn plannen om de verhalen te bundelen en te publiceren.

Kazim en Ciel de Smet hebben als begeleider garant gestaan voor het naar boven halen van verhalen, en voor het optekenen en vertalen ervan. Bij de Terp hebben we een gastvrij onderdak gekregen voor de uitvoering van dit project, ook hebben Micha Baksteen en Corrie Bovenberg van de Stichting Welzijn ouderen hun steentje bijgedragen.

We kunnen terugkijken op een geslaagd project: buurtbewoners hebben elkaar op een bijzondere manier ontmoet en leren kennen. En met de verhalen hebben zij iets tastbaars in handen gekregen om ook aan anderen door te geven. Er wordt gekeken of het mogelijk is een boekje met de verhalen uit te geven. TRAVERS stadsdeel-oost had de coördinatie in handen en zij gaan zeker proberen hier een vervolg aan te geven. Externe instanties: Onze Buurt aan Zet
Bron: Gemeente Zwolle