Gemeente Voorburg-Leidschendam


Scholieren doen praktijkexamen verkeer

Persbericht, Leidschendam-Voorburg 10 mei 2004

---

Op dinsdag 11 mei wordt het praktisch verkeersexamen voor basisscholen afgenomen. Dit examen wordt georganiseerd door de gemeente Leidschendam-Voorburg en de politie Haaglanden. Voorlopig doen alleen de Voorburgse scholen aan het examen mee.

Het praktisch verkeersexamen start in de Lusthofstraat ter hoogte van het voormalige politiebureau. De kinderen fietsen vanaf dit startpunt een route door de wijk via onder meer de Broekslootkade, Rozenboomlaan, Rusthoflaan en de Laan van Haagvliet. De leerlingen fietsen één voor één de route en waarnemers (ouders) beoordelen of de deelnemers de verkeersregels in acht nemen en zich veilig gedragen. Het examen duurt van 9.00 tot 16.00 uur.

Leidschendam
Het praktisch verkeersexamen maakt onderdeel uit van het gemeentelijk schoolverkeersveiligheidsbeleid. Veiligheid rondom scholen is één van de prioriteiten in het Verkeers- en Vervoerplan. Daarom heeft het college onlangs ook een plan voor de schoolverkeersveiligheid vastgesteld. Onderdeel van het nieuwe beleid is dat we vanaf volgend jaar het praktisch verkeersexamen ook in Leidschendam zullen afnemen, aldus wethouder Beenakker (Verkeer).