Gemeente Alkmaar


Wegwerkzaamheden Bergerweg tussen Martin Luther Kingweg - Robonsbosweg

Alkmaar, 7 mei 2004

Dinsdag 11 mei starten de werkzaamheden voor het Hal OV deelproject 2, voor de busbanen die langs de Bergerweg komen. Tot en met 16 juli 2004 wordt gewerkt aan het gedeelte tussen de Martin Luther Kingweg en de Robonsbosweg. Om verkeershinder te beperken worden de werkzaamheden in verschillende fases uitgevoerd waarbij verkeer van en naar Bergen mogelijk blijft.

Het werk bestaat uit het verwijderen van de bestaande weg en het straatmeubilair, grondwerkzaamheden; rioleringswerkzaamheden; asfalteren; aanbrengen straatmeubilair; aanpassen openbare verlichting en aanpassen verkeerslichten.

Tot en met vrijdag 14 mei is de bestaande rechter rijstrook richting Bergen afgesloten voor het verkeer. Tevens is de rechtsaf-strook nabij de Martin Luther Kingweg, komend vanuit Bergen, afgesloten in verband met het verbreden van de rijbaan.

In de avond en nacht van 2 - 3 juni 2004 wordt tussen 20.00 uur en 06.00 uur gewerkt aan de realisering van de aansluitingen op de Martin Luther Kingweg. Hierbij zal rechter recht doorgaande rijbaan en de baan voor rechtsaf richting Bergen, afgesloten zijn voor zolang de werkzaamheden uitgevoerd worden.

10 mei 2004