3 e persbericht van dinsdag 11 mei 2004

Eindhoven 11-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte winkeldiefstal thuis aangehouden

Een 41-jarige man uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 15.15 uur aangehouden in zijn woning in Woensel-Zuid. De man wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor uit een winkel aan de Strijpsestraat twee TFT-computerschermen heeft weggehaald. Getuigen hadden dat gezien, het kenteken van zijn auto genoteerd, en de politie gewaarschuwd. Op basis van dat kenteken is de politie naar de woning van de verdachte gegaan en heeft hem daar aangehouden. De schermen zijn nog niet gevonden. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Ook een 16-jarige Eindhovenaar, die in de woning was, is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt

Een 54-jarige Eindhovenaar heeft dinsdag zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten hadden hem rond 17.30 uur op de Insulindelaan zien rijden, spraken hem aan, en roken vervolgens een alcohollucht. Uit een ademanalyse op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van bijna 2,50 te hebben.

De Rips: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Stippelberg zijn dinsdag 55 overtredingen geconstateerd. Er werden tussen 9.30 en 12.30 uur 692 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Geldrop: Vrachtwagenchauffeur zonder papieren aangehouden

Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Engelse Grimsby is dinsdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Gijzenrooiseweg. Agenten zagen hem met zijn vrachtwagen met container vanaf de Spaarpot de Nuenenseweg oprijden. De wagen helde daarbij over naar een zijkant. De agenten hebben de chauffeur vervolgens op de Gijzenrooiseweg laten stoppen. Bij controle bleek hij geen papieren van de auto en van de lading bij zich te hebben. De man is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De container was geladen met metaal.

Bakel: Controle op snelheid

Dinsdag tussen 14.05 en 15.40 uur is op de Oldert een snelheidscontrole gehouden. Van de 425 gecontroleerde voertuigen reden er 32 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 150 km/u.

Veldhoven: Vrouw bestolen van beurs

Een 56-jarige vrouw uit Veldhoven is dinsdagmiddag tussen 13.45 en 14.15 uur bestolen van haar portemonnee met inhoud. Toen ze uit een winkel aan het Meiveld liep, zag ze dat haar handtas open stond. De beurs met ongeveer 50 euro en enkele (bank)pasjes was eruit gehaald.

Hooge Mierde: Snelheidscontrole

Op de Koestraat is dinsdag van 13.50 tot 15.50 uur een snelheidscontrole gehouden, waarbij 121 km/u de hoogst gemeten snelheid was. Waar 80 km/u is toegestaan, reden 14 van de 192 gecontroleerde voertuigen te hard.

Heeze: Forse snelheidsovertreding motorrijder

Een motorrijder heeft dinsdag tijdens een snelheidscontrole op de Muggenberg een snelheid van 115 km/u gehaald waar 50 km/u is toegestaan. De bestuurder reed daarmee het hardst van alle 953 gecontroleerde voertuigen. Tussen 14.40 en 17.35 uur reden in totaal 153 bestuurders te hard.