Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Maastricht, 11 mei 2004

Grand Opening van de uitbreiding
van Best Western Grand Hotel de l'Empereur Maastricht ____________________________________________

Na de succesvolle viering van het honderdjarig bestaan van Best Western Grand Hotel de l'Empereur Maastricht in 2002, heeft deze "Grande Dame" vandaag met veel grandeur haar nieuwste uitbreiding geopend. Negenenzestig luxe hotelkamers, waaronder zeven penthouse-kamers en drie bruidssuites. De nieuwe "Les Grands Salons de Congrès & Fêtes" biedt zeven multifunctionele zalen met een capaciteit van vijf tot duizend personen met als paradepaardje de grote Balzaal met balkon en statietrap. De zalen komen uit op de hoteltuin met mediterrane sfeer. De nieuwe ondergrondse parkeergarage telt achtentachtig plaatsen. Na deze uitbreiding beschikt het hotel in totaal over honderdvijftig kamers. Met rècht een "Nouvelle Grande Dame".

Grand Opening
Voorafgaande aan de opening is de Limburgse traditie in ere gehouden door de inzegening verzorgd door de deken van Maastricht.

De opening van de Balzaal werd gestart door de burgemeester van Maastricht, dhr. G. Leers.

De "Grande openingsdans" mondde uit in het officiële openingsmoment door de heer G. van Eijl, de onthulling van de in opdracht van het Grand Hotel gecreëerde schilderijen van de bekende kunstenares Gertie Bierenbroodspot in samenwerking met Gallery Bell 'Arte in de entree "de triomph van Keizer Augustus", en in de balzaal "De eerste keizer Augustus Caesar".

"La Nouvelle Grande Dame" heeft zich op vele manieren gepresenteerd, onder andere met activiteiten in de nieuwe zalen, rondleidingen door het hotel en culinair amusement.

Tijdens deze feestelijke receptie mochten wij o.a. begroeten:
. Drs. G.B.M. Leers, de Burgemeester van Maastricht
. Mr. Giovanni van Eijl, de eigenaar van Grand Hotel de l'Empereur en van de Nederlandse Amrâth Hôtels en Restaurants groep, 14 hotels en congrescentra.
. Rein Tupker, ontwerper van het handgesmeede barokke siersmeedwerk in de Balzaal bij het balkon en een statietrap. In elke zaal hangt een unieke gouden kroonluchter, ontworpen door Brand en van Egmond.
. De bekende kunstenaresse Gertie Bierenbroodspot: In zowel de nieuwe entree als de balzaal hangt een speciaal in opdracht van het Grand Hotel gecreëerde schilderijen.
. De directeur van de Maastrichtse VVV, de heer M. Knols en zijn voorganger, de heer W. de Jong.
. De heer Hans van Driem, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen

Dezen en de overige 400 buiten- en binnenlandse gasten, hebben op (interactieve) manier de zalen van de nieuwbouw kunnen beleven en bezichtigen.

Amrâth Hotels & Restaurants
Het Best Western Grand Hotel de l'Empereur behoort tot de Amrâth Hôtels en Restaurants, eigendom van de familie Van Eijl uit Bussum. Deze Nederlandse hotelgroep staat in de komende jaren voor een aanzienlijke expansie bestaande uit de bouw van een vier sterrenhotel in Alkmaar, de bouw van het Grand Hotel Frans Hals in Haarlem, de verbouwing van het Scheepvaarthuis in Amsterdam tot een vijf sterrenhotel en de realisatie van de uitbreidingen Best Western Amrâth Hotel Born en Hotel Lapershoek in Hilversum. Recent werd ook in Heerlen, het art deco hotel Corriovallum (voorheen hotel Max) aan de groep toegevoegd.

Partners en investering
o Opdrachtgever : De eigenaar van de Amrâth Hotels & Restaurants, de familie van Eijl uit Bussum o Architect : Architectenbureau Humblé Neuhof, Maastricht o Aannemer : Stevacon Beton- en Industriebouw, Meerssen o Constructeur : Thema Ingenieurs, Maastricht
o Technisch adviseur : Curvers Raadgevende Ingenieurs, Gulpen o Installaties : Burgers Ergon Installatietechniek, Geleen o Inrichting : Koele Interieurbouw, Wezep
o Kunstwerken : Gertie Bierenbroodspot, Gallery Bell 'Arte, Maastricht o Kunstsmeedwerken : Rein Tupker, Soest
o Kroonluchters : Brand en van Egmond, Naarden

o Totale investering : Circa E 10.000.000

Noot voor de redactie (