Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Meppel, 27 april 2004

TUSSEN HEMEL EN AARDE IN CREMATORIUM REESTBORGH

KRO-presentator Wilfred Kemp in gesprek met Jacques d'Ancona en Maya Wildevuur

Crematorium Reestborgh, Zomerdijk 10a in Meppel, houdt op woensdag 12 mei 2004 van 19.30 tot 21.45 uur een avond 'Tussen Hemel en Aarde' over vragen rondom het levenseinde. Wilfred Kemp, onder meer bekend als presentator van het gelijknamige KRO-programma, leidt de avond. Kemp praat met journalist/recensent Jacques d'Ancona en beeldend kunstenaar Maya Wildevuur over hun kijk op leven en dood. Aansluitend is er een discussie met het publiek. De avond betreft een tournee met per locatie andere gasten door Yarden-crematoria in heel Nederland. Vanaf 19.00 uur worden belangstellenden met koffie en thee ontvangen.

Angst
Manager Eric Krohne: 'De avond start met een compilatie van televisie-uitzendingen 'Tussen Hemel en Aarde'. Aansluitend gaat presentator Wilfred Kemp in gesprek met zijn twee gasten waarbij hun ideeën over sterven en hun wensen op gebied van uitvaart aan de orde komen. Jacques d'Ancona en Maya Wildevuur hebben ten opzichte van elkaar nogal verschillende achtergronden. Jacques d'Ancona is onder meer journalist en theaterrecensent en werd met name bekend door zijn optreden als jurylid van de 'Soundmixshow'
. Maya Wildevuur is beeldend kunstenaar die in binnen- en buitenland exposeert, zoals New York. Zij woont en werkt in de Ennemaborg in Midwolda. In Hooghalen is er de 'Galerie Maya Wildevuur'. Maya Wildevuur was eerder te zien in 'Glamourland', 'De Stoel' en 'Felderhof ontmoet'. Wilfred Kemp gaat in op de verschillen en overeenkomsten tussen beiden. Vragen zijn onder meer: heeft u angst voor de dood? Wat is uw ideale manier van sterven? Denkt u wel eens na over uw eigen uitvaart? Tijdens de koffiepauze kan het publiek vragen op een briefje inleveren die bij de aansluitende zaaldiscussie aan de orde komen. Het publiek is ook vrij rechtstreeks vragen te stellen en uit eigen ervaring te vertellen. We vinden het crematorium bij uitstek een passend decor voor vragen rondom het levenseinde. Met regelmaat organiseren we activiteiten waarbij mensen kennis kunnen maken met het crematorium.' Belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis, reserveren is gewenst:
telefoon 0522 253 071 (tijdens kantooruren).

De discussieavond betreft een tournee, na Crematorium Reestborgh volgen op 27 mei Crematorium Ockenburgh (Den Haag) en op 24 juni Crematorium Rotterdam. In deze crematoria gelden dezelfde aanvangtijden. Na de zomer start een nieuwe reeks discussieavonden.


---


---

---------------------------



Ingezonden persbericht