Gemeente Stein


Inloopavond omwonenden scholen
29-04-2004

Op 12 mei is er een inloopavond georganiseerd, van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis, voor de omwonenden van de scholen, Elckerlyc in Elsloo, St. Jozef in Elsloo, de Maaskei in Stein en scholengemeenschap Groenewald in Stein. Er zijn plannen gemaakt die de verkeersveiligheid rondom de scholen moeten verbeteren, de plannen worden dan gepresenteerd en toegelicht.

Rondom de omgeving van Elckerlyc in Elsloo zijn de volgende maatregelen gepland:
het doortrekken van het trottoir in de Burg. Eussenstraat; het aanleggen van een 30 km/h asfaltplateau op het kruispunt Aronskelkpad naar parkeerplaatsen; het aanpassen van het bestaande 50 km/h plateau in de Burg. Eussenstraat zodat het een 30 km/h plateau wordt; klappaaltjes in de toegangspad naar parkeerplaatsen. De parkeerplaats wordt alleen toegankelijk voor leraren.

Bij de St. Jozefschool in Elsloo wil men een asfaltplateau aanleggen in de Burg. De Witstraat en in de Bandkeramiekerstraat. Bij de Maaskei in Stein zijn de plannen om een asfaltplateau aan te leggen in de Dross. Ecrevissestraat en in de Dieterenstraat. En tenslotte bij Groenewald het verhogen van het kruispunt Steinderweg-Merodestraat uitgevoerd in asfalt.

Medewerkers van de afdeling Verkeer en wethouder Monique Gommers zijn op 12 mei aanwezig bij de presentatie van de plannen. Uw vragen worden zoveel mogelijk beantwoord en eventuele opmerkingen worden meegenomen.