Gemeente Baarn

Workshops sportvrijwilligers werven en behouden

28-04-2004

Sportloket Amersfoort-Bunschoten organiseert samen met Sportservice Midden Nederland vier regionale praktijkgerichte workshops over vrijwilligerswerk bij sportverenigingen. Sportverenigingen in Baarn kunnen daar gratis aan meedoen omdat de Gemeente Baarn hun deelnemersbijdrage betaalt. De workshops vinden plaats op 12 mei in Amersfoort, 9 juni in Bunschoten, 15 september in Amersfoort en 6 oktober in Amersfoort.

De vraag 'Mag ik bij uw sportvereniging vrijwilligerswerk komen doen?' zullen de meeste verenigingsbestuurders niet dagelijks hoeven te beantwoorden. Besturen worden bepaald niet overstelpt met telefoontjes van mensen die zich aanmelden voor vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Maar sportbestuurders kunnen er wel wat aan doen. Tijdens de interactieve workshops krijgen de deelnemers tips en handreikingen om vrijwilligers voor de vereniging te werven én te behouden.

Ook de Gemeente Baarn erkent het belang van vrijwilligersbeleid en wil leden van sportverenigingen in de gelegenheid stellen aan de workshops deel te nemen. Kaderleden van de sportvereniging (maximaal drie per workshop) kunnen deelnemen aan de workshops. Men kan kiezen voor zowel losse workshops als de reeks van workshops, die samen de cursus 'vrijwilligerscoördinatie' vormen. Het programma is als volgt:


- 12 mei start de cyclus met de 1e workshop vrijwilligers werven, in Zielhorst, Amersfoort

- 9 juni volgt de workshop vrijwilligers begeleiden, in Bunschoten
- 15 september gaat de workshop over het behouden van vrijwilligers, in Bunschoten

- 6 oktober kent als motto: vrijwillig is niet vrijblijvend en is wederom in Amersfoort

Men zich aanmelden voor de workshops onder vermelding van de naam van de workshop, de naam van de vereniging en de naam en het e-mailadres van de deelnemer(s). Neemt contact op via:


- e-mail: info@sportservice-smn.nl

- telefoon : 030 232 29 27 (Sportservice Midden Nederland)

Deelnemers ontvangen een bevestiging van uw aanmelding met routebeschrijving en programma van de avond. Per avond kunnen maximaal 30 personen deelnemen. Deelname is gratis. Meldt u dus snel aan, want vol is vol. Meer informatie vindt u op het Internet: www.sportloketbaarn.nl