Gemeente Someren


op woensdag 12 mei 2004, om 20.00 uur op het gemeentehuis. Vaststelling van de besluitenlijst van de vergadering van woensdag 14 april 2004 en behandelen stand van zaken actielijst. a. Informatie betreffende het opstellen van het Klimaatbeleid voor de Gemeente Someren, periode 2004-2007.
Wethouder Thijs en een vertegenwoordiger van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) verzorgen hierover een presentatie.
b. Brief van de Brabantse Milieufederatie d.d. 11 maart 2004 inzake de brochure "Zuidoost Brabant: natuurlijk leefbaar en bereikbaar". c. Afschrift van de uitspraak van de Raad van State d.d. 14 april 2004 m.b.t. door H. Bukkems, P. van Gerwen, A. Kanters, P. Vermeulen, F. Smeijers en Hosey BV ingediende beroepen tegen het goedkeuringsbesluit van gedeputeerde staten inzake bestemmingsplan "Buitengebied 1998".
d. Informatie betreffende het onderzoek naar de kwaliteit van de bomen aan de Kerkendijk.
e. Informatie betreffende de door de provincie geboden toepassingsmogelijkheden voor het verlenen van vrijstelling ex. Artikel 19, lid 2 van de wet op de Ruimtelijke Ordening. f. Informatie betreffende benaderingswijze noodwoningen in het buitengebied.
Stand van zaken reconstructie.
Bezwaarschrift van de heer H.A. van Mierlo, Vaartje 46, tegen het besluit van 18 december 2003 inhoudende het afwijzen van een verzoek om schadevergoeding ex. artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ongegrond verklaren.
Eerste behandeling van de concept-nota welstandsbeleid. Het is de bedoeling om de nota in de commissievergadering van 9 juni nogmaals te behandelen alvorens hem in de raadvergadering van 24 juni 2004 vast te stellen.
Vaststellen van het Jaarverslag Milieu 2003.
Bepalen van de wijze waarop dient te worden omgegaan met het eventuele beschikbare budget van het SRE i.v.m. de aanleg van fietspaden langs de Nieuwendijk en de Herselseweg.
Verheldering gronduitgiftevoorwaarden.
10 Rondvraag.
Besluitenlijst commissie Ruimte d.d. 12 mei 2004