Gemeente Roermond

Coalitiebesprekingen Roermond afgerond

De besprekingen om tot een nieuw college van B&W te komen zijn afgerond. Met het vertrek van GroenLinks uit het dagelijks bestuur van de gemeente Roermond is gezocht naar een nieuwe meerderheidscoalitie. Indien de gemeenteraad op 12 mei instemt zal het CDA de komende twee jaar een wethouder leveren.

De afgelopen weken is er met meerdere fracties overleg gevoerd. Het streven was om een coalitie te vormen met voldoende draagvlak binnen de gemeenteraad. Op maandagavond 3 mei is overeenstemming bereikt tussen de huidige coalitiepartners (VVD, PvdA en D66) en de nieuwe coalitiepartner (CDA).

Het resultaat van de besprekingen is dat de nieuwe coalitie het bestaande coalitieprogramma, Samen over de brug, de komende twee jaar blijft uitvoeren. Het coalitieprogramma wordt wel uitgebreid met een aanhangsel waarin de aanvullende wensen van het CDA staan vermeld.

Naar aanleiding van de aanvullende programmapunten hebben PvdA en D66 binnenkort een ledenvergadering.

De nieuwe coalitiepartners hebben overeenstemming bereikt over de portefeuilleverdeling en over de wethouderskandidaat. De coalitiepartijen hebben de voorzitter van de gemeenteraad gevraagd een extra raadsvergadering te beleggen op 12 mei aanstaande. Tijdens deze vergadering worden de aanvullende programmapunten van het college aangeboden aan de gemeenteraad. Het CDA zal dhr. Kemp tijdens deze extra raadsvergadering voordragen als de nieuwe wethouder. Publicatiedatum: 06.05.2004 Bijgewerkt: 06.05.2004