Gemeente Maastricht

Blauwe parkeerzone in Heugemerveld

Met gebruik van de parkeerschijf kan beperkte tijd gratis geparkeerd worden. Op 12 mei opent een winkelketen de deuren van zijn nieuwe vestiging op de hoek van de Baron van Hövellstraat en het Kardinaal van Rossumplein in Heugemerveld. In de directe omgeving van de supermarkt wordt een `blauwe zone' ingevoerd. Daar mag met gebruik van de parkeerschijf beperkte tijd gratis geparkeerd worden. Zo wordt voorkomen dat er misbruik van de vrije parkeerplaatsen wordt gemaakt.

De blauwe zone geldt voor de bestaande parkeervoorzieningen aan het Kardinaal van Rossumplein noord (bij de winkels), op de bestaande (haakse) parkeerplaatsen aan de Baron van Hövellstraat en op de bestaande parkeerplaatsen aan het Kardinaal van Rossumplein west (bij de kerk). Het gebruik van een parkeerschijf op de hierboven genoemde plekken is vanaf 12 mei dus verplicht. De maximale parkeerduur bedraagt 1,5 uur. Het gebruik van de schijf geldt op maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Buiten die periode kunt u er gratis parkeren.

In Heugemerveld is het noodzakelijk gebleken om beperkende maatregelen af te kondigen voor parkeerders die van buiten de wijk komen. Afgesproken is dat voor de bewoners een vergunningssysteem wordt ingevoerd. Zo wordt in ieder geval een parkeerplaats voor de bewoners in de eigen buurt gegarandeerd. Dit systeem is al gedeeltelijk ingevoerd. In de loop van dit jaar zal het verder worden uitgebouwd. Het systeem houdt in dat tussen 9.00 uur en 18.00 uur bewoners met een vergunning gratis kunnen parkeren, eventueel kan dit gecombineerd worden met betaald parkeren voor bezoekers. Bij de uitbreiding van het vergunninghoudersparkeren zal in overleg met de buurt bepaald worden waar vergunninghoudersparkeren en combi-parkeren wordt ingevoerd. Later dit jaar worden alle belanghebbenden hierover uitvoerig geïnformeerd.

In de periode tussen 12 mei en 2 augustus zal de herinrichting van het Kardinaal van Rossumplein en het zuidelijk deel van de Baron van Hövellstraat zijn beslag krijgen. Dan ontstaat er ook een nieuwe parkeersituatie. Op dat moment wordt de `blauwe zone' definitief gemaakt en wordt ook het daarbij behorende verkeersbesluit genomen.




Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel