Ingezonden persbericht


Persbericht

VAI verbreedt cursusprogramma applicatiemanagement en werkplekbeheer

Over tools, technieken én processen ook cursus Microsoft SMS 2003

Veenendaal, 11 mei 2004 Migratiespecialist en Microsoft Gold Certified Partner for Enterprise Systems VAI heeft het cursusaanbod aanzienlijk uitgebreid. Behalve opleidingen over de toepassing van eigen tools en technieken voor applicatiemanagement en werkplekbeheer biedt het bedrijf ook cursussen over oplossingen van bijvoorbeeld Microsoft, InstallShield en WISE. Daarnaast geeft VAI nu cursussen waarin de processen rond de toepassing van diverse tools en technieken centraal staan. Er zijn zowel cursussen voor beginnende als voor meer ervaren beheerders, variërend van één tot enkele dagen. Nieuw is eveneens dat alle cursussen op vaste dagen plaatsvinden en dat iedere geïnteresseerde zich hiervoor kan inschrijven. Vanaf 12 mei is dit direct mogelijk via de website van VAI: www.vai.nl. Tot het opleidingsprogramma behoort ook een cursus Microsoft SMS 2003. VAI is een van de weinige bedrijven in Nederland die momenteel zo n cursus aanbieden.

Voorheen was ons cursusaanbod alleen gericht op het gebruik van VAI ID-Suite". Nu kiezen we voor een bredere benadering, waarbij naast de toepassing van producten van derden ook de processen alle aandacht krijgen. Er komt bijvoorbeeld aan de orde wat er allemaal komt kijken bij het packagen van software. Wat voor informatie je daarvoor nodig hebt. Hoe je een goede installatiebeschrijving maakt of zicht houdt op het proces , aldus Marijn van Heeswijk. Hij is delivery manager van VAI en nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe cursusaanbod. Bijzonder is onze cursus Microsoft SMS 2003. Een praktische cursus speciaal gericht op gebruikers.

Van Heeswijk gaat verder: Ons opleidingsprogramma is veel toegankelijker geworden. We bieden op vaste dagen bepaalde cursussen aan en iedereen kan zich daarvoor inschrijven. Maar natuurlijk is het ook mogelijk op aanvraag van bedrijven specifieke opleidingen op specifieke data te geven. Die maken we dan helemaal op maat voor de klant door diverse cursuscomponenten te combineren.

Vanaf 12 mei aanstaande staat het volledige cursusaanbod van VAI uitgebreid beschreven op de website van het bedrijf. Geïnteresseerden kunnen dan meteen zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn voor de cursus van hun keuze en zich direct aanmelden.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997 is leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Centraal IT-beheer biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende processen voor inrichting en beheer. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. Sinds vier jaar heeft VAI een Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste service levels en vaste kosten worden ontwikkeld. VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Enterprise Systems en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. In totaal zijn met de oplossingen van VAI meer dan 200.000 werkplekken ingericht. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.