CINOP
http://www.cinop.nl

Europarlementariers bezoeken mbo-scholen

Europarlementariers informeren examenkandidaten mbo over werken in Europa

MIJN DIPLOMA HEB IK OP ZAK, WAT NU?!
ZAL IK GAAN WERKEN IN DUITSLAND, POLEN, NEDERLAND OF TOCH MAAR

SPANJE?

Europa telt sinds 1 mei 2004 25 landen. De grenzen vervagen op steeds meer terreinen, maar het is nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om voor werk ook eens over de grens te kijken. Toch komen de kansen op de buitenlandse arbeidsmarkt steeds dichterbij.

Welke redenen en motieven zijn er om de zoektocht naar werk niet alleen tot ons eigen land te beperken? Waarom wordt Europa steeds belangrijker? Deze vragen stellen we aan europarlementariërs, als zij vanaf 12 mei langs mbo-scholen in Nederland trekken om over het onderwerp Europa en arbeidsmobiliteit te praten met eindexamenkandidaten. De volgende (kandidaat) Europarlementariërs hebben hun medewerking toegezegd aan de campagne: Ieke van den Burg (PvdA), Toine Manders (VVD), Johanna Boogerd (D66), Bert de Wilde (CDA) en Hanneke Boerma (CDA).

Praktische vragen die afgestudeerden hebben, worden deskundig beantwoord door Ger Essers, Eures adviseur (European Employment services). Ondanks verschillen in regelgeving is het allemaal prima te organiseren. Daarbij is het wel van belang om de juiste informatie te hebben, en te weten waar je terecht kunt met vragen,zegt Essers.

De voorlichtingscampagne Arbeidsmobiliteit in Europa, die in Nederland georganiseerd wordt door CINOP, FNV en EURES, trekt dit voorjaar door ons land om de mogelijkheden van het werken in andere Europese landen meer bekendheid te geven. De campagne beoogt tevens deze mobiliteit binnen Europa te bevorderen.
Meer informatie hierover is te vinden op
www.cinop.nl/arbeidsmobiliteit.

Op de volgende dagen zal de campagne langs ROC's gaan: Woensdag 12 mei: ROC Eindhoven en ROC Ter Aa, Helmond Donderdag 13 mei: Graafschap College Doetinchem en Da Vinci College Dordrecht
Vrijdag 14 mei: Baroniecollege Breda en ROC West Brabant Woensdag 9 juni: ROC Landstede Zwolle

Arbeidsmobiliteit in Europa, Europa is dichterbij dan je denkt!

Noot:
Om een of meerdere van deze bijeenkomsten bij te wonen, kunt u contact opnemen met de organisator van deze tour: Martine Maes, mmaes@cinop.nl, telefoon 073-6800619 of de afdeling communicatie van CINOP, info@cinop.nl tel. 073-6800704.

11 mei 04 10:17