Partij van de Arbeid


Den Haag, 11 mei 2004


Partij van de Arbeid discussieert over de gezondheidszorg


Dagboek Zorg


Het Kenniscentrum van de Partij van de Arbeid start 12 mei, de Dag van de Verpleging, het Dagboek Zorg . Twee maanden lang wordt intensief gediscussieerd over de uitdagingen, problemen en kansen van de gezondheidszorg, met verpleegkundigen en verzorgenden, artsen, patiënten, mantelzorgers en vele anderen. Ook Tweede-Kamerleden gaan op pad, er wordt onderzoek verricht en we vragen mensen om over problemen en uitdagingen in de zorg te schrijven en mee te denken.


Het Dagboek Zorg start 12 mei met het thema Verpleegkundigen en Verzorgenden .


Hoe kan - ook in de toekomst - de kwaliteit van de zorg hoog gehouden worden?


Op de website van het kenniscentrum is een discussieforum ingericht, waar patiënten, verpleegkundigen, verzorgenden en anderen wordt gevraagd een bijdrage aan de discussie te leveren. Het Tweede-Kamerlid Anja Timmer en de Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden hebben reeds een bijdrage geleverd in de rubriek De Diagnose over de Verpleegkundigen en Verzorgenden. Het kamerlid Marjo van Dijken zal In de Praktijk in het Academisch Ziekenhuis Groningen een prominente rol spelen in de week van de verpleging die aldaar wordt georganiseerd. Ook de kamerleden Godelieve van Heteren en Kadhija Arib gaan op onderzoek uit In de Praktijk van Amsterdam-West met als thema Gezondheidszorg in de grote stad.


Naast het thema Verpleegkundigen en Verzorgenden zullen de komende twee maanden de thema s Gezondheidszorg in de grote stad , Wat speelt er in het Ziekenhuis? , Hoe staat het met de oude dag en Opleidingen in de zorg aan de orde komen.


Voor meer informatie over het project Het Dagboek en andere vragen, zie www.pvda.nl/kenniscentrum, of mail naar kenniscentrum@pvda.nl.


---


Het Kenniscentrum van de PvdA wil bijdragen aan de organisatorische en programmatische vernieuwing die de PvdA heeft ingezet. De PvdA moet een krachtige ideeënpartij zijn, waarin inhoudelijke discussies over maatschappelijke vraagstukken in alle openheid worden gevoerd tussen alle geledingen in de partij en met mensen en groeperingen van buiten de partij.


Voor nadere informatie: Afdeling Voorlichting: Altie Blanken, 070 318 2698