Vlaamse overheid

Adres: Elia, Keizerslaan 20, 1000 Brussel.

Woensdag 12 mei 2004, 13.00 uur - 14.00 uur.

Elektriciteitssector en milieuminister Jef Tavernier tekenen historische overeenkomst:

Uitstoot zwaveldioxide en stikstofoxide daalt spectaculair tegen 2013

De federatie van elektriciteitsproducenten en Vlaams leefmilieuminister Jef Tavernier tekenen morgen een historische overeenkomst. De elektriciteitsproducenten engageren zich middels deze "MBO Elektriciteitssector" tot een spectaculaire beperking van de uitstoot van luchtvervuilende stoffen. "Via deze overeenkomst pakken we gezamenlijk, overheid en industrie, de luchtverontreiniging aan," verklaart leefmilieuminister Jef Tavernier. "Tegen 2013 zal de uitstoot van zwaveldioxide nog amper 2% bedragen in vergelijking met 1980. De uitstoot van stikstofoxide wordt gereduceerd tot 17% in vergelijking met 1980."
Wat deze MBO concreet betekent voor de elektriciteitssector wordt tijdens de persconferentie op de zetel van de federatie van elektriciteitsproducenten uit de doeken gedaan. ""Milieubeleid is te dikwijls verworden tot technische gegevens," stelt milieuminister Jef Tavernier. "Milieubeleid gaat evenwel over zorgen voor de toekomst. Over zorgen dat onze kinderen morgen nog kunnen ademen zonder dat ze puffertjes nodig hebben. Deze milieubeleidsovereenkomst stemt me daarom blij. Ze toont dat ook onze
elektriciteitsproducenten oog hebben voor de toekomst van onze kinderen. Meer nog: dat ze er zware inspanningen voor willen doen."

info : Ron Hermans, woordvoerder van
minister Tavernier - tel. 0473 90 30 66
e-mail: persdienst.tavernier@vlaanderen.be


---