Reesink N.V.

Onderstaand treft u het persbericht aan dat wij zojuist hebben uitgegeven.

Met vriendelijke groet,
REESINK N.V.

Pascalle van der Waarde-Schellhaas
Directiesecretaresse

De handelsondernemingen van Reesink leveren
uit voorraad een breed scala producten. Daarbij gaat het om doe-het-zelf artikelen zoals verf en (tuin-) gereedschappen (Reesink Retail B.V.), walserijproducten (Reesink Staal B.V.) en tractoren, machines en gereedschappen voor de 'groene' -d.w.z. de agrarische en bosbouw- sector (Reesink Technische Handel B.V. en Kamps de Wild B.V.). Daarnaast importeert Kamps de Wild B.V. een complete lijn grondverzetmachines en levert Dutec B.V. industriële verbruiksgoederen, onder andere toegepast in de aandrijftechniek en de pneumatiek.
Voorts verleent Interlogica B.V. diensten
met betrekking tot logistiek en automatisering, primair aan de broers en zusters binnen de Reesink-groep.

PERSBERICHT
Datum: 12 mei 2004

Reesink heeft nieuwe commissarissen, resultaten vallen bestuur nog tegen

Sinds gisteren heeft Reesink N.V. een nieuwe raad van commissarissen. De heer H.A.J. Bemelmans, die eerder al deel uit maakte van de raad, continueert zijn commissariaat en is door de raad tot voorzitter gekozen. Als nieuwe leden treden toe de heer drs F.L.H. van Delft RA, die (door tussenkomst van zijn houdstermaatschappij) tevens een ruim 5% in Reesink N.V. houdt in de vorm van certificaten van gewone aandelen. De heer Van Delft heeft laten weten zich te verplichten tot het niet handelen in effecten Reesink totdat een periode van 12 maanden is verstreken, welke periode aanvangt nadat hij te gelegener tijd definitief terug treedt. Voorts zijn de heer drs B. Vos en de heer B. van der Weerden tot commissaris benoemd. De heer B. van der Weerden was tot op heden onafhankelijk lid van het bestuur van de Stichting Administratiekantoor van Aandelen Reesink en treedt als zodanig met onmiddellijke ingang terug. De heer B. Vos (niet te verwarren met de heden teruggetreden president-commissaris I.J. Vos) werd door de Centrale Ondernemingsraad als kandidaat voorgedragen. Met de COR is in het licht van de binnenkort te verwachten wet ter zake van de aanpassing van de structuurregeling afgesproken, dat de heer Vos zal gelden als een op bindende voordracht van het medezeggenschapsorgaan benoemd lid van de raad van commissarissen.

Na het eerdere conflict tussen raad van commissarissen en de directeur werd de Stichting CommissarissenRegister aangezocht om als onafhankelijke buitenstaander nieuwe commissarissen te selecteren. Het CommissarissenRegister droeg 15 kandidaten voor, waarnaast door derden nog de kandidatuur van bijna 30 personen werd gesteld.

Tijdens de vergadering is ten aanzien van de gang van zaken gedurende het eerste kwartaal meegedeeld, dat het bestuur hierover bepaald niet tevreden is. In termen van resultaat na belasting steeg de winst, maar dit is in sterke mate te herleiden tot een bijzondere bate van circa EUR 0,6 mln. De bijdrage uit hoofde van de handelsactiviteiten kwam aanzienlijk lager uit dan over het eerste kwartaal van 2003 het geval was geweest. De negatieve tendens van de laatste kwartalen van 2003 zette al met al door. De op de Doe Het Zelf markt gerichte afzet stagneerde andermaal, de overigens door de groep gevoerde activiteiten toonden daarentegen in het eerste kwartaal tekenen van herstel.

Zutphen, 12 mei 2004
Directie Reesink N.V.